Play

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
robekrt
Początkujący użytkownik forum

Play

Post autor: robekrt »

Witam.Zamierzam wejść tą ofertę
http://www.play.pl/pl/oferta/internet/a ... index.html
korzysta ktoś może.Nadaje się to do grania i buszowania yutube.

[ Dodano: 2012-05-17, 07:45 ]
tzn mam na myśli opcję za 79 zł 4mbit..
-bolox-
Stały użytkownik forum

Re: Play

Post autor: -bolox- »

Ty musieć napisać normalnie bo my nie rozumieć.

Odpowiedz : Nadaje się to do grania i buszowania yutube.
robekrt

..nikt nie mieć plaja...
-bolox-
Stały użytkownik forum

Post autor: -bolox- »

Odpowiem ci jeszcze raz. Korzystam z Play i nadaje się do grania i youtube i wiele innych. Najlepiej kup starter i przetestuj własnoręcznie jakie będziesz miał prędkości, pingi itd.
Grzechu
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: Grzechu »

Ja mam 2Mbps i buszuję aż miło :D
"Kiedy ginie Inkwizytor, czarne płaszcze ruszają do tańca."
Zapraszam na forum o laptopach. (Notebooki, netbooki, tablety)
marens
Guru bezprzewodowy

Post autor: marens »

tzn mam na myśli opcję za 79 zł 4mbit..
Rekomendujemy kupić modem osobno i internet osobno.
Modem kupisz w przedziale 100-150zł
Tą samą ofertę masz wtedy za 59zł
Kupując aktywacje bez modemu 240zł zostaje w kieszeni.
robekrt

Dzięki o takie konstruktywne odpowiedzi mi chodziło oczywiście zajrzę jeszcze do salonu i posłucham i wersji.Planuję zakup przez internet ze wzgl. na dodatkowe giga.I jeszcze pytanko.Do jakiej prędkości zwalnia play po wykorzystaniu limitu?Czy leci normalnie i trzeba dopłacać?
W sumie to dowiem się w salonie...ale może mają jakieś haki i ktoś minie uświadomi przed podpisaniem umowy..Na dzień dzisiejszy korzystam cdma w oronge...3 lata i już mam dość.Ale na początku i tak cieszyłem się że mam internet.pozdrawiam.
Grzechu
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: Grzechu »

robekrt pisze:Do jakiej prędkości zwalnia play po wykorzystaniu limitu?Czy leci normalnie i trzeba dopłacać?
Ja przez 4 miesiące używania nie zużyłem nawet połowy limitu miesięcznego, więc nie odpowiem, ale pewno w regulaminie jest odpowiedni wpis na ten temat.
robekrt, stosuj proszę spację po kropkach.
"Kiedy ginie Inkwizytor, czarne płaszcze ruszają do tańca."
Zapraszam na forum o laptopach. (Notebooki, netbooki, tablety)
Awatar użytkownika
Sundance_kid
Guru bezprzewodowy

Post autor: Sundance_kid »

robekrt po przekroczeniu limitu prędkość spada. Niby do 32 kbps ale w rzeczywistości do 16. Ledwo da się korzystać z netu.
R Mad
Stały użytkownik forum

Post autor: R Mad »

Witam. Ostatnio zdecydowałem się nie przedłużać mojej umowy na Internet iPlus i wybrać Play. Właśnie wiele za Play przemawia. Rozważam wybór oferty bez modemu a dokładniej Play Online 69 - abonament 49zł miesięcznie, 12GB limitu+2GB za zakup przez Internet oraz nocny transfer bez dodatkowych opłat. Umowa oczywiście na 12 miesięcy. Modem zakupię w salonie Play lub na przykład na Alle... Jeśli chodzi o zasięg to w mojej lokalizacji mogą być małe problemy ale raczej do pokonania. Kiedyś był u mnie znajomy i jego modem właśnie z Play działał w domu dość dobrze, prędkość w granicach 1 megabita, czasami jednak zrywało połączenie. Myślę, że po podłączeniu anteny zewnętrznej prędkość powinna wzrosnąć a połączenie nie będzie się zrywało. Wydaję mi się, że ogólnie to dość dobre rozwiązanie bo chyba trudno o lepszą ofertę w granicach 40-50zł miesięcznie. Tutaj i w kilku innych tematach poczytałem sobie trochę opinii na temat Internetu od Play i wygląda to dość dobrze. Co o tym sądzicie, warto się zdecydować na taką ofertę? Aha, na modem chce przeznaczyć około 130-150zł. Co w tej cenie warto wybrać? Pozdrawiam
Awatar użytkownika
pogodabartek
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: pogodabartek »

Jedyny modem w tej cenie i to znakomity to Huawei E3131 wyjdzie Cie ok właśnie tej kwoty i to z wysyłką !!!
Posiada on rekomendacje forumowiczów i działa również z darmowym Aero2 prędkości to są w HSPA+ 21/5,76 posiada złącze antenowe więc nic lepszego na dzisiejsze czasy nie znajdziesz,kupuj na alledrogo tam są nawet za 124 z wysyłką.

Co do predkości i stabilności Play to kup sobie starter Play Fresh załaduj go za 5zł i wykup za 9 zł – 200 MB (kod: *111*214*1#)

Ustaw sobie ręcznie na sztywno zasięg Play i testuj ile wyciągniesz z tej sieci,bo na Play Fresh nie ma blokady prędkości.
Jak Ci poleci powyżej 4-6Mbit/s download to się nie zastanawiaj tylko przetestuj to np. www.speedtest.net testów zrób kilak w dniach i godzinach najbardziej obciążonej sieci czyli po południu wieczorem i z piątku na sobotę i w weekend ogólnie.

To tyle w temacie,aha przy instalacji modemu wybierz Play na kartę i ustaw sobie tylko WCDMA

[ Dodano: 2012-05-25, 11:26 ]
Ale to wszystko zrób jak już kupisz ten modem E3131.

Ps. pomyłka najtaniej z wysyłka na chwilkę obecną to 129zł,ale patrzy się tam gdzie najwięcej osób kupuje i jakie ma komentarze i za co ostatnie i w ogóle czy za te sprzedane modemy by nie wtopić kasy.
szwed11
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: szwed11 »

R Mad proszę odczytaj prywatną wiadomość
Awatar użytkownika
piori
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: piori »

R Mad, jak masz w pobliżu salon Play, to moim zdaniem lepiej kupić ten modem właśnie w salonie (129 zł). Po pierwsze z razie jakichś problemów z urządzeniem nie trzeba kombinować z wysyłkami, po drugie dostajesz w zestawie kartę SIM z limitem 1GB i możesz sobie dokładnie przetestować zasięg zanim podpiszesz umowę.
R Mad
Stały użytkownik forum

No tak, wiem o tym. Mieszkam w małej miejscowości gdzie nie ma salonu Play i wygodniej byłoby mi kupić modem przez Internet. A tak z innej beczki. Zastanawiam się czy mój obecny modem ma simlock. Jest to Huawei E180 z Plusa. Jak sprawdzić czy ma on blokadę? Włożyłem do niego kartę sim (abonament T-Mobile) i topnetinfo pokazuje zasięg ale oczywiście połączyć się nie mogę. Co to oznacza?
Awatar użytkownika
pogodabartek
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: pogodabartek »

Właśnie może ma sim locka,albo ma inny APN wpisany nie wiem nie widzę tego na odległość,po za tym Twój E180 jest cienki w parametry ściągania i wysyłu i nie ma HSPA+ oraz UMTS 900 gdzie dziś to jest podstawa i na lata,bo używa tej częstotliwości Aero2/CP i Play.
Kolejnym plusem jest to,że nie jest złamanym-ruchomym wtykiem USB.
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

R Mad, raczej błędny APN. Jakby był simlock to nie byłoby zasięgu i informacji o sieci. APN, użytkownik i hasło dla T-Mobile to internet.
pogodabartek pisze: Twój E180 jest cienki w parametry ściągania i wysyłu i nie ma HSPA+ oraz UMTS 900
HSPA+ nie ma, ale z tego co widzę model z Plusa ma WCDMA 900/2100MHz.
http://www.dostawcy-internetu.pl/iplus- ... 0-USB-HSPA
Nawet Huawei na stronie ma, że ten model wspiera 900MHz.
http://www.huaweidevice.com/worldwide/t ... uctId=1300

W sumie do dla Playa nie ma sensu zmieniać modemu. Wszystko co trzeba to ma. Jedyne co można zyskać mają modem HSPA+ to mniejszy ping.
No jeszcze nie ma wejścia antenowego. Wtedy lepszy E3131 skoro trzeba by było coś kupić.

Tak czy inaczej E180 do sprawdzenia nadaje się. :)
robekrt

mija 48 godz...i brak aktywacji..hmmm..
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Dziwne. Dzwoń do nich. Powinna karta działać od razu.
robekrt

uwaga

Sprawdziły się moje obawy net nie chodził nawet z anteną oczywiście zwróciłem.Kaska oddana 22 za antenkę i dziś zonk...przychodzi fakturka na 108 zl,dzwonie do bok pani grzecznie wyjasnia ze tak mineły im faktury ale do zapłaty mam 29zł bo aktywowałem karate.To jak mam wypróbować nie aktywując?
R Mad
Stały użytkownik forum

Witam. Jakiś czas temu rozwiązałem umowę na iPlus i na chwilę obecną korzystam z Play Online na kartę. Całkiem mi to odpowiada, szczególnie po podniesieniu prędkości do 4Mb, jednak brakuje mi nieco limitu. Chyba zdecyduje się na podpisanie umowy na Play Online (oferta dla posiadaczy modemu). W ofercie abonamentowej prędkość będzie wynosić około 2Mb. Czy można ją podnieść do 4Mb tak jak ma to miejsce w ofercie prepaid, na przykład za jakąś dodatkową opłatą?
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

R Mad, nie. Musisz wziąć wyższy abonament, w którym jest wyższa prędkość. Jedyne co można dokupić to limit GB.
R Mad
Stały użytkownik forum

Witam ponownie. Zdecydowałem się podpisać umowę na Play Online 69 (dla posiadaczy modemu) Dziś przyjechał kurier z kartą i umową. W jaki sposób odbywa się aktywacja? Z tego co się orientuje to wystarczy po prostu włożyć kartę do modemu i czekać aż zaloguje się on do sieci, czy tak? Sam nie wiem, do tej pory byłem użytkownikiem Play Online na Kartę i, więc nie może być problemów z zasięgiem itp. Włożyłem do modemu kartę od abonamentu i jakoś nie udało się zalogować do sieci, po prostu na tę chwilę totalny brak zasięgu. Czekałem zaledwie 20 minut, więc pewnie za krótko. Chciałem jednak zapytać dla pewności, może jakoś inaczej przebiega ta aktywacja. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Yanusz
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: Yanusz »

Różnie to bywa, czasem aktywacja trwa kilkadziesiąt minut, czasem kilka-kilkanaście godzin. Jeśli do tego czasu karta dalej nie będzie aktywna, trzeba się skontaktować z Biurem Obsługi Klienta.
Pomoc w doborze anten EDGE/UMTS/HSDPA/HSPA/HSPA+/LTE/CDMA
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Popatrz na umowę. Mają 24 czy ileś tam godzin na aktywację. Aktywacja może się odbywać dopiero jak kurier dostarczy z powrotem dokumenty do operatora.
ODPOWIEDZ