LTE i 3G Plus

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
joker77
Stały użytkownik forum

LTE i 3G Plus

Post autor: joker77 »

Witam wszystkich,
w ostatnim tygodniach zauważyłem pogorszenie jakości LTE oraz 3G (2100MHz) serwowanych przez karty Plus'a, ciekawostką jest polepszenie stabilności na UMTS900.
Dziwne jest to że problem występuje na wszystkich kartach jakie posiadam, w różnych kombinacjach kart z modemami.
3x E398, 2xE173u2, wbudowane w laptopy samsunga czy też della.
Problem głównie dotyczy wysyłki, o ile do tej pory na nadajnikach plusa transfer wychodzący był ograniczany do 1,2-1,46Mbits o tyle LTE potrafiło wysłać zdecydowanie więcej (moje maksimum to 49Mbits ciągłego transferu przez ponad 2h).
W tej chwili problem dotyczy głównie trójmiasta, ale za kilka dni znów będę sprawdzał w innych częściach kraju.
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Re: LTE i 3G Plus

Post autor: ja.michal »

Chyba wpinają CP do Plusa, ale to chyba więc to też może rodzić jakieś problemy. Podobnie jak były gdy Plusa wpinali do Aero2.
Awatar użytkownika
clamaranop
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: clamaranop »

joker77 pisze: 49Mbits ciągłego transferu przez ponad 2h
- Człowieku , to ponad 36GB :szok:
joker77
Stały użytkownik forum

Post autor: joker77 »

clamaranop pisze:Człowieku , to ponad 36GB :szok:
14h ciągłego nagrania zawodów kickboxingu tyle zajmuje. :)
Chociaż mam nagrania o większej pojemności np. 100GB-130GB

[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2012-08-10, 19:28 ]
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=59341#59341">Panie i Panowie tniemy cytaty!</a>
Ostatnio zmieniony 2012-08-10, 18:28 przez joker77, łącznie zmieniany 1 raz.
atento
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: atento »

joker77 pisze:Plus'a, ciekawostką jest polepszenie stabilności na UMTS900
Musze przetestować bo internet ostatnimi czasy znienacka zaczął tragicznie przerywać i po tygodniu męczarni włożyłem playa. Może ktoś wie czy karta simplusa zaloguje się do LTE ?
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

Nie. Karty prepaid to SIM, a potrzeba USIM. Do tego prepeid jako taki nie ma dostępu do LTE. Jedynie odpowiednie plant abonamentowe.
atento
Stary wyga bezprzewodowy

Post autor: atento »

To szkoda ;p
U mnie cos ten UMTS900 plusa nie działa jak należy 1/2/5h super elegancko wręcz rewelacja i ciach prach zachowuje się jak by modem był zepsuty, transfer spada do 0,5Mbps download upload 1,5Mbps szarpie rwie i rozłącza do tego zasięg znika wskazuje dokładnie 0 czasami kilka sekund i znowu szarpanie a czasami kilkadziesiąt minut trzeba czekać, LAC i CID niezmiennie to samo wiec nie przełącza mnie gdzieś indziej czy tez na inny sektor. Zaczęło się to o ile dobrze pamiętam kiedy wprowadzili nowa ofertę na kartę. To pozostaly trzy opcje, jakims cudem karta sim uszkodzona, cos zepsuli BTS przez to ze kolo mnie robia umts900 lecz nie rejstruje bo nie podpieli "swiatelka" (nadal kopia rowy ma juz dobry kilometra wcześniej ogromne dziursko kolo BTS ) jak włączyli testowo jakość internetu była podobna do tego co teraz jest tylko w ciaglym stanie zepsucia i pingi ponad 200 do 30000 przy CSQ28 albo mam jakiś bliżej nieokreślony dziwaczny problem.
LedonPL
Początkujący użytkownik forum

Post autor: LedonPL »

Może to kwestia przeciążenia,nadmiar użytkowników i stąd też spadek prędkości. Ciężko zresztą pisać o tym co może być główną przyczyna. Modem raczej zepsuty nie jest,wina leży po stronie operatora.
ODPOWIEDZ