Tablet LTE

Dyskusje na temat wyboru sprzętu. Jaki modem, telefon do GPRS/EDGE/UMTS/HSDPA/HSUPA, jaką przejściówkę, kabel do telefonu... itp. mam wybrać?

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
japajoj
Początkujący użytkownik forum

Tablet LTE

Post autor: japajoj »

Witam

Mam umowe z plusem na internet LTE i mam pytanie czy mogę kupić sobie jakiś tablet który obsługuje lte i wsadzić tam karte sim?

Są w ogole takie tablety? Bo poza tym oficjalnym na stronie plusa nie widzę :szok:
jak są to jakieś polecacie z androidem do 1 tys zl? :P
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Re: Tablet LTE

Post autor: ja.michal »

Poza tym co Plus sprzedaje nie ma jeszcze u nas tabletów LTE, na którym działa Plus.
jaco97
Stały użytkownik forum

Post autor: jaco97 »

japajoj pisze:jak są to jakieś polecacie z androidem do 1 tys zl?
Czyli ostro budżetowy... Z LTE, to ze tak powiem, jaja chyba sobie robisz, kolego :P .Za tyle to co najwyżej z 3G bedzie, i i tak masz marny wybór(Plug Impact 3G, Huawei Ideos S7/ S7 Slim).
Lepiej przeznacz więcej kasy/daruj sobie 3G w tablecie i kup Huaweia E585/E586, który jest mobilnym modemem z routerem. Ja mam tablet Ainol novo 7 Elf bez 3G i mam Huawei e586, który mi zastępuje modem w tablecie.
Huawei E398, E586, Nokia CS-15 / Samsung Galaxy S Advance
Dovado Tiny + TP-LINK TL-WR1043ND + E398 + 2x ATP-14( -51dBi na LTE ) = Moja sieć domowa :D
InspektorDaro
Początkujący użytkownik forum

Post autor: InspektorDaro »

Ten z Plusa jest całkiem fajny i za nieduże pieniądze można na Allegro znaleźć. Jest to Samsung Galaxy TAB 8.9 LTE. Za 1000 raczej nie kupisz, ale za 1300 to już można wychaczyć.

http://allegro.pl/listing.php/search?ca ... ab+8.9+lte
usagi
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: usagi »

Jak rozumiem karta USIM od Plusa nie będzie działała na żadnym tablecie, który nie ma LTE w nazwie? Co sądzicie o tablecie od Samsunga oferowanego przez Plusa? Opłaca się go brać? Czy może poczekać na kolejne z obsługą LTE? Są jakieś inne możliwości korzystania z tabletu w nowej ofercie Plusa z LTE nie kupując routera?
Usagi
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Będzie działać we wszystkim (LTE, HSPA+, HSPA, EDGE, GPRS).
usagi
Specjalista bezprzewodowy-junior

Post autor: usagi »

ja.michal pisze:Będzie działać we wszystkim (LTE, HSPA+, HSPA, EDGE, GPRS).
Czyli ona nie jest jakaś wyjątkowa? Rozumiem, że da się za jej pomocą korzystać z iPlusa nawet mając zwykły telefon 3G jako modem? Chodzi mi o to, czy jest kompatybilna z Galaxy Tabami i innymi tabletami oraz telefonami, a prędkość zależy od technologii obsługiwanej przez dany sprzęt. Byłbym wdzięczny za wszelkie odpowiedzi. To dla mnie ważne, gdyż nie chciałbym, aby nie działała z zakupionym przeze mnie w przyszłości sprzętem mobilnym.
Usagi
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Możesz. Ta karta jest o tyle niezwykła, że jest to USIM, a nie zwykły SIM. USIM jest oczywiście kompatybilny wstecz.
Do działania LTE w Plusie musisz mieć USIM. Do całej reszty USIM lub SIM.
Fizycznie karty są takie same.
ODPOWIEDZ