Straszna prędkość Cyfrowego Polsatu

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
fenbekus
Początkujący użytkownik forum

Straszna prędkość Cyfrowego Polsatu

Post autor: fenbekus »

Witam. Posiadam internet od CP, jest on wzięty w ramach z telewizją. Lecz od krótkiego czasu, mam ogromny problem z prędkością. Jeszcze jakiś czas temu było w miarę ok, (7-8Mb/s), tyle, że wtedy działał sporadycznie. Teraz działa prawie cały czas, ale z prędkością 50KB/s, w nocy i w dzień. O co może chodzić? Mapa zasięgu pokazuje, że tu powinno być 3G, a nawet i LTE. A może teraz w CP gdy skończy się limit, nadal można korzystać, tylko pogarsza się prędkość? Wie ktoś coś o tym?
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Re: Straszna prędkość Cyfrowego Polsatu

Post autor: ja.michal »

Stacja bazowa może być już bardziej obciążona. Mogą też trwać jakieś modernizacje sieci. Jeśli masz możliwość to sprawdź w innej lokalizacji. Będzie wtedy wiadomo czy to problem lokalizacji czy sieci jako takiej.

Co do limitu to w CP nie ma zmniejszenia prędkości tylko opłata za MB/GB ponad limit do wysokości limitu ustanowionego standardowo lub przez użytkownika. Po przekroczeniu wszelkich limitów (z tym dodatkowym włącznie) internet przestaje zupełnie działać.

[ Dodano: 2012-08-06, 03:18 ]
Mapka jest orientacyjna. Czasami jest za bardzo optymistyczna.
ODPOWIEDZ