Na wstępię chciałbym się przywitać. Jestem nowym członkiem forum. imię chyba wyjątkowo klasyczne, Piotr. Mam nadzieję, że uda się coś uszczypnąć z wiedzy kolegów z forum.
Teraz do tematu. Zakupiłem dosyć fajny tablet, jakim jest ipad 3 wraz z modułem 4g. Pojawił się problem z wifi. Telefony, np. nokia n8, komputery bezproblemowo łączą sie z internetem bezprzewodowym. Natomiast ipad widzi sieć, lecz wyskakuje komunikat, że nie można się z nią połączyć. Router Dlink Di 524. Sieć zabezpieczona kluczem wpa 2. Myślałem, że wifi padnięte w ipadzie, lecz gdy wyłączyłem zabezpieczenia to połączenie przebiegało bezproblemowo, podobnie w salonie orange - wifi latało aż miło. Proszę o pomoc, gdzie szukać błędu i jak poprawnie skonfigurować wifi aby ipad mógł się połączyć z siecią?
Wydaje mi się, że w tym jest problem.
Konfiguracja sieci dla ipada3
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: Konfiguracja sieci dla ipada3
Problem jest w routerze, nie w iPadzie. Zacznij od aktualizacji softu.
Nie pomagam na PW.
- krystianb
- Guru bezprzewodowy
I tu jest problem, wpa2 jest w tych routerach dorabiane poprzez aktualizację oprogramowania, marnie to działa. IMO jako tako działa z najnowszym oprogramowaniem i włączonym wpa.opapl pisze:Dlink Di 524. Sieć zabezpieczona kluczem wpa 2.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
-
- Początkujący użytkownik forum
Pomogło. Serdeczne dzięki.key pisze:Problem jest w routerze, nie w iPadzie. Zacznij od aktualizacji softu.

Co prawda miałem problem ze znalezieniem softa, ale jednak się udało.