Modem E3131+ Aero2
Moderator: Moderatorzy
-
- Użytkownik forum
Modem E3131+ Aero2
witam
posiadam modem huawei e3131 oraz karte aero2 po włożeniu modemu komputera instalują się sterowniki i uruchamiam autorun i nic dalej się nei dzieje nie widzę w menadżerze urządzeń tego modemu. Mam windows 7 64 bit.
Po instalacji otwiera mi się przegląrka a tam jest napisane ,że moje urządzenie jest zablkowane i mam 10 prób aby je odblokować
Proszę o pomoc
posiadam modem huawei e3131 oraz karte aero2 po włożeniu modemu komputera instalują się sterowniki i uruchamiam autorun i nic dalej się nei dzieje nie widzę w menadżerze urządzeń tego modemu. Mam windows 7 64 bit.
Po instalacji otwiera mi się przegląrka a tam jest napisane ,że moje urządzenie jest zablkowane i mam 10 prób aby je odblokować
Proszę o pomoc
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: Modem E3131+ Aero2
Przeglądarka czy aplikacja modemu?
Te 10 prób to pewnie do zdjęcia simlocka.
Te 10 prób to pewnie do zdjęcia simlocka.
-
- Użytkownik forum
przeglądarka, to bez ściągnięcia simlocka nie zainstaluje go? tak tam piszę ,że urządzenie jest zablkowane itd
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
No to musisz mieć kod do zdjęcia. Nie wiem czy się da do E3131 wygenerować na podstawie IMEI bo to nowy model. Zawsze możesz spróbować. Kalkulatory znajdziesz na naszej wiki.
http://wiki.bez-kabli.pl/index.php?title=SIM-lock
http://wiki.bez-kabli.pl/index.php?title=SIM-lock
-
- Użytkownik forum
bez tego nie zainstaluje? jak inaczej ściągnąć tego simlocka jak kupowałem mówili ,że jest bez locka
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
To reklamuj sprzedawcy, że prosi o podanie kodu.
Tylko mi się nie zgadza, że to jakaś przeglądarka. To aplikacje pokazuje. Co za aplikację instalujesz? Mobile Partner?
Tylko mi się nie zgadza, że to jakaś przeglądarka. To aplikacje pokazuje. Co za aplikację instalujesz? Mobile Partner?
-
- Użytkownik forum
jest coś takiego podłączam do portu usb instaluje się usb storage mass itd klikam autorun mija chwila i odpala mi się przeglądarka z adresem: 192.168.1.1:version:222.111.000 coś w tym stylu.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Co to za E3131?
Nie klikaj autorun tylko zobacz czy jest setup do aplikacji na tym dysku.
Możesz też pobrać Mobile Partnera i go zainstalować, a dopiero potem włożyć modem i anulować autorun.
Nie klikaj autorun tylko zobacz czy jest setup do aplikacji na tym dysku.
Możesz też pobrać Mobile Partnera i go zainstalować, a dopiero potem włożyć modem i anulować autorun.
-
- Użytkownik forum
to jest dokłądnie e3131s-2 ,co mam na nim jest w załączniku
Po uruchomieniu Mobile Partner i włożeniu modemu , program nie wykrywa mi modemu oraz nie ma zasięgu
Po uruchomieniu Mobile Partner i włożeniu modemu , program nie wykrywa mi modemu oraz nie ma zasięgu
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Jakiś brandowany z sieci zagranicznej?
Nazwy mi nie znajome. Coś tylko mi się kojarzy MobileBrServ, ale nie wiem czy tam jest Mobile Partner.
Nazwy mi nie znajome. Coś tylko mi się kojarzy MobileBrServ, ale nie wiem czy tam jest Mobile Partner.
- jakubd
- Stary wyga bezprzewodowy
To jest HiLinkowa odmiana E3131, która (co ciekawe) nie jest nijak odróżnialna od wersji zwykłej (RAS/NDIS) z poziomu urządzenia.
Większość pochodzi pewnie z O2 i wszystkie mają simlocka (ale co ciekawe nie mają widocznego brandowania). Jeżeli ktoś sprzedaje w PL musiał znaleźć niedrogi sposób na zdjęcie simlocka. Jeżeli sprzedał jako "bez simlocka" to oczywiście należy natychmiast oddać modem/zażądać kodu (może da się to zrobić zdalnie, nie wiem).
Na wszelki wypadek jeszcze skopiuj dokładnie komunikat z ekranu (to zwykła strona WWW, tekst da się skopiować).
Jak rozumiem, twoja karta SIM nie ma PINu (chodzi o to, żeby nie okazało się, że po prostu 3 razy źle wpisałeś PIN i modem nie pyta po prostu o kod PUK).
Większość pochodzi pewnie z O2 i wszystkie mają simlocka (ale co ciekawe nie mają widocznego brandowania). Jeżeli ktoś sprzedaje w PL musiał znaleźć niedrogi sposób na zdjęcie simlocka. Jeżeli sprzedał jako "bez simlocka" to oczywiście należy natychmiast oddać modem/zażądać kodu (może da się to zrobić zdalnie, nie wiem).
Na wszelki wypadek jeszcze skopiuj dokładnie komunikat z ekranu (to zwykła strona WWW, tekst da się skopiować).
Jak rozumiem, twoja karta SIM nie ma PINu (chodzi o to, żeby nie okazało się, że po prostu 3 razy źle wpisałeś PIN i modem nie pyta po prostu o kod PUK).