ja.michal pisze:Nie ma UPC w Nadarzynie?
No właśnie nie ma... jedyne coś po kablu to tepsa, czytaj poniżej:
Złożyłem na stronie tepsy wniosek o neozdradę - dostałem maila, że zamówienia będą z opóźnieniem kilka tygodni a następnego dnia przyszedł kurier z modemem (jakby oni w takim tempie budowali nowe linie to byśmy byli drugą Koreą, południową

). No więc nie pozwoliłem żonie odebrać modemu, bo wziąłem taki, że trzeba było płacić stówkę, a jakbym odebrał to nigdy już pewnie nie udałoby się go zwrócić a abo trzebaby płacić... Kolejnego dnia dzwoni technik że chce przyjechać podłączyć. To ja do niego, że najbliższy słup mam 500 metrów od domu i że sąsiedzi przy tym słupie mają neo 512k, bo więcej się podobno nie dało i że ja chciałem 10 mega (najszybsza opcja wtedy). Na co technik buchnął gromkim śmiechem i pewnie do dzisiaj opowiada tą historię kolegom, że był taki gość w Nadarzynie, który chciał 10 mega po kablu

. Teraz widzę na stronie aż do 80 mega, to byłby rekord świata, jakbym zamówił 80 mega, podłączyliby mnie do tego słupa za 500 metrów i miałbym 512/512k

.
Aby jednak napisać coś pozytywnego - pojawiła się pół roku temu informacja, że tepsa planuje uświatłowodowienie gminy. Podnieciłem się, wypełniłem formularz, podałem adres i napisałem, że jak będzie odpowiednia prędkość to będę zainteresowany. Życzliwie mi podziękowali i poprosili o lokalizację, bo nie mają ulicy na mapie i na razie tyle.