AP do routera Thomson TWG870 z UPC

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
siekacz84
Początkujący użytkownik forum

AP do routera Thomson TWG870 z UPC

Post autor: siekacz84 »

Witam,
naczytałem się już mnóstwo na forum tym i wielu innych i nigdzie nie znalazłem konkretnej odpowiedzi.
Jako, że ww. router dostarczony przez UPC ma bardzo słabe WIFI, chciałbym dokupić do niego jakiś router, który powinien mieć 2 podstawowe zadania:

1. Bezprzewodowo odbierać sygnał z WIFI Thomsona (z odległości 4m - jedna ściana po drodze) i dalej rozsyłać go bezprzewodowo ( zasięg na pewno powinien być lepszy niż z tego badziewnego thomsona) - tak jak extendery zasięgu,
2. Ma posiadać 4 porty Ethernet, do których będą podłączone, TV,n-ka,ps3 i amplituner.

Router thomsona ma zachowywać się tak jakby go nie było - wysyłać tylko sygnał przez WIFI tylko do tego AP, dla innych urządzeń powinien być nie widoczny.

Jaki sprzęt polecacie dla takiego rozwiązania? Dodam, że internet z upc to 50mbit, po kablu zawsze jest w testach te 49mbit. Po wifi komputer stacjonary z kartą na usb b/g dochodzi max do 25-26 mbit. Z kartami "n" jeszcze nie sprawdzałem. Jak kupię jakiś router dokupię też odpowiednią kartę usb.

Z góry dziękuję za pomoc
J2326
Początkujący użytkownik forum

Re: AP do routera Thomson TWG870 z UPC

Post autor: J2326 »

Ja w podobnej konfiguracji używam Airlive G.Duo. Generalnie jestem zadowolony od 2 lat jedyny minus który mi akurat nie przeszkadza to to że nie posiada "N".
key
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: key »

Pociagnij kabel. Most bezprzewodowy jest najgorsz z mozliwych mozliwosci.
Nie pomagam na PW.
Awatar użytkownika
Marek51
Użytkownik forum

Post autor: Marek51 »

Zrób tak jak radzi key.
Korzystanie z wifi thomsona do budowy sieci, to coś takiego jak:
przymocować do roweru znaczek od porsche i mieć nadzieje, że nie kręcąc pedałami ten pojazd potrafi się rozpędzić na płaskiej drodze(a nawet i pod górkę) do 186 km/h.
Po prostu wifi, to jest właśnie to coś najsłabszego akurat w thomsonie. Wiem co pisze, bo dość długo walczyłem akurat z wifi thomsona.
ODPOWIEDZ