Jakiego operatora wybrac - internet Rogóźno pow Wyszkowski
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Jakiego operatora wybrac - internet Rogóźno pow Wyszkowski
Witam,
Planuje internet mobilny i zastanawiam sie który bedzie najlepszy odnośnie zasięgu w miejscu Rogóźno powiat Wyszkowski miedzy wsiami Bielino i Nowy Lubiel. Bardzo prosze o pomoc.
http://mapa.btsearch.pl/gps/ll/52.78113 ... 03125/z/11
Na mapie od Rząśnika w górę przy rzece.
Pozdrawiam,
Mariusz.
Planuje internet mobilny i zastanawiam sie który bedzie najlepszy odnośnie zasięgu w miejscu Rogóźno powiat Wyszkowski miedzy wsiami Bielino i Nowy Lubiel. Bardzo prosze o pomoc.
http://mapa.btsearch.pl/gps/ll/52.78113 ... 03125/z/11
Na mapie od Rząśnika w górę przy rzece.
Pozdrawiam,
Mariusz.
- Yanusz
- Mistrz bezprzewodowy
Re: Jakiego operatora wybrac - internet Rogóźno pow Wyszkowski
Na tą chwilę z szybkim internetem mobilnym w tej lokalizacji może być ciężko, choć jak widzę coś się zaczyna dziać dobrego w tym kierunku. W czerwcu wydano pozwolenie na uruchomienie stacji bazowej Aero2 w miejscowości Nowy Lubiel, także jeśli tamten nadajnik ruszy, możesz starać się o kartę bezpłatnego dostępu do internetu. Na tym samym nadajniku możesz mieć również dostęp do internetu mobilnego sieci Plus oraz Cyfrowy Polsat (oczywiście już płatny).
Nowe pozwolenie zostało wydane także dla T-mobile w miejscowości Rząśnik.
Na tą chwilę, nie widzę jakiegoś sensownego rozwiązania. Możesz próbować z Play 900MHz z Różan, ale tu bez mocnej anteny zewnętrznej się nie obejdzie, tym bardziej,
że Rogóźno leży na terenie dość mocno zalesionym.
Nowe pozwolenie zostało wydane także dla T-mobile w miejscowości Rząśnik.
Na tą chwilę, nie widzę jakiegoś sensownego rozwiązania. Możesz próbować z Play 900MHz z Różan, ale tu bez mocnej anteny zewnętrznej się nie obejdzie, tym bardziej,
że Rogóźno leży na terenie dość mocno zalesionym.
Pomoc w doborze anten EDGE/UMTS/HSDPA/HSPA/HSPA+/LTE/CDMA
- Andrzejz78
- Guru bezprzewodowy
Przecież masz bardzo blisko antenę Plusa a tam wiadomo jest Aero2 i sprawa rozwiązana Bierz Plusa i modem obsługujący 900MHzMrNightmare pisze:miejscu Rogóźno powiat Wyszkowski miedzy wsiami Bielino i Nowy Lubiel
- Yanusz
- Mistrz bezprzewodowy
Gdzie?Andrzejz78 pisze:Przecież masz bardzo blisko antenę Plusa a tam wiadomo jest Aero2
- Andrzejz78
- Guru bezprzewodowy
Obok Nowego LubielaYanusz pisze:Gdzie?
- Yanusz
- Mistrz bezprzewodowy
A patrzyłeś w wykazie UKE kiedy zostało wydane pozwolenie na ten nadajnik? Patrzyłeś na niedawno zaktualizowaną mapę Plusa? Wg mnie na 99,9% ten nadajnik jeszcze tam nie działa, ale można to łatwo sprawdzić. Wystarczy telefon z obsługą UMTS 900 i karta Plusa.Andrzejz78 pisze:Obok Nowego Lubiela
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Yanusz, nawet nie karta, a telefon i ręczne wyszukiwanie sieci. Jak znajdzie sieć to jest.
-
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Ewentualnie jest jeszcze zasięg CDMA od Orange. Aby sprawdzić prędkość Internetu musisz wziąć Internet od Orange na próbę.
Usagi
- Yanusz
- Mistrz bezprzewodowy
ja.michal, niekoniecznie. Telefon może złapać operatora nawet z kilkunastu i wiecej kilometrów, co nie znaczy, że pozwoli to na zalogowanie się do sieci i normalne korzystanie z internetu.
Ja właśnie tak mam. Telefon wykrywa mi Aero2. Ale co z tego, skoro wszelkie próby zalogowania kończą się niepowodzeniem, nawet antena ATK20 nie pomaga. Nadajnik jest za daleko i nic się z tym nie zrobi.
Ja właśnie tak mam. Telefon wykrywa mi Aero2. Ale co z tego, skoro wszelkie próby zalogowania kończą się niepowodzeniem, nawet antena ATK20 nie pomaga. Nadajnik jest za daleko i nic się z tym nie zrobi.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Oczywiście, że to nie daje pewności. Daje jakiś obraz na zasadzie jeśli nie ma nic to tym bardziej nie będzie. Jeśli coś znajdzie to szansa jest.