Orange Free- CDMA, dodatkowy pakiet

SubForum obecnych i przyszłych użytkowników internetu w technologii CDMA - Centertel (Orange Freedom PRO), Sferia, Nordisk, Plus (CDMA2000 1xEVDO itd.)

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Polip
Użytkownik forum

Orange Free- CDMA, dodatkowy pakiet

Post autor: Polip »

Po ponad roku korzystania z Orange Free bez żadnych problemów w końcu coś mnie nieźle wkurzyło.
Przekroczyłem limit pakietu danych, prędkość została ograniczona. Musiałem coś pilnie pobrać, więc dokupiłem pakiet 500mb. Jako że było to po 24 w nocy, nic z pakietu nie zostało zjedzone. Zresztą plik nawet nie był duży, jakieś 50mb.
Jednak na drugi dzień łączę się z internetem, chcę włączyć jakąś stronę, a tu bach. Prędkość znów idealnie taka sama jak z założonym lejkiem.
Loguję się na stronę orangę- w "dostępnych środkach" widnieje cały mój pakiet. No nic, poczekałem jakiś czas, ale po 24godzinach nadal internet miał nałożony limit.

Dzwonię do BOKu, pani informuje mnie, że pakiet jest włączony i mam zniesione ograniczenie prędkości. No super, ale ono nadal istnieje. Przełączyła mnie do pomocy technicznej, facet gadał ze mną przez 20 minut, nie zrobił niczego tylko wysłał jakieś zgłodzenie i niby w ciągu 2 dni ma być rozwiązane.

Ktoś miał kiedyś taki problem? Czemu internet ma nadal nałożony limit, skoro nawet orange twierdzi, że nie jest?
I co, jeśli nic nie zostanie naprawione to mam płacić dodatkowe 10zł za pakiet, którego nawet nie mogę użyć?
Dodam jeszcze że używam tylko CDMA, ponieważ chodzi u mnie bardzo szybko (transfer zawsze powyżej 300kB/s), zwykły gprs ledwo się łączy więc na nim nie mogłem nawet sprawdzić, czy jest lejek.
Awatar użytkownika
Brylant19
Specjalista bezprzewodowy-junior

Re: Orange Free- CDMA, dodatkowy pakiet

Post autor: Brylant19 »

Mialem troche podobną sytuacje. Niby transfer mialem do wykorzystania, a lejek nadal byl zalozony.tu temat

Zadzwonilem kolejny raz do BOKu i poprosilem o ponowne wczytanie, takie odswiezenie limitu i pomoglo, nastepnego dnia wszystko wrocilo do normy.
ODPOWIEDZ