Witam wszystkich użytkowników
Mam taki problem ponieważ na całym osiedlu jest problem z zasięgiem wewnątrz budynków, urywa rozmowy, rozłącza połączenia..
I mam takie pytanie czy taki repeater do zasięgu tylko rozmów GSM na częstotliwosci 900MHZ
nadał by się także do internetu Aero2 które też pracuje na takiej częstotliwości?
Niestety wzmacaniacz/repeater do UMTS i 3G kosztuje kilka tys zł, natomiast repeater gsm 900 zaledwie 250 zł
Czy nada się to do aero2?
pozdrawiam serdecznie
Czy repeat'er wzmacniacz zasięgu GSM 900 nada się do aero2?
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Re: Czy repeat'er wzmacniacz zasięgu GSM 900 nada się do aero2?
Nie nada się, poza tym instalacja jakichkolwiek repeaterów na własną rękę jest niezgodna z prawem.
-
- Początkujący użytkownik forum
Patryk pisze:Nie nada się, poza tym instalacja jakichkolwiek repeaterów na własną rękę jest niezgodna z prawem.
dziękuje za szybką odpowiedz, bo właśnie zauważyłem ze te wzmacniacze gsm na allegro idą jak woda a nikt nigdzie nie napisał ze jest to nie zgodne z prawem...
niestety osiedle jest na granicy nadajnika, zasięg fatalny, o internecie mozna zapomnieć, co chwile zrywa połączenia
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Jak do internetu to jednak proponuję dobrą antenę kupić i ewentualnie router i po wifi dzielić sygnał w domu. Wyjdzie to koło 200-250zł.