Czy repeat'er wzmacniacz zasięgu GSM 900 nada się do aero2?

Informacje na temat podłączania i doboru anten GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA), lokalizacji nadajników, zasięgów, wymuszania EDGE/3G, funkcjonowania sieci i awarii BTS-ów.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
kafi
Początkujący użytkownik forum

Czy repeat'er wzmacniacz zasięgu GSM 900 nada się do aero2?

Post autor: kafi »

Witam wszystkich użytkowników

Mam taki problem ponieważ na całym osiedlu jest problem z zasięgiem wewnątrz budynków, urywa rozmowy, rozłącza połączenia..

I mam takie pytanie czy taki repeater do zasięgu tylko rozmów GSM na częstotliwosci 900MHZ
nadał by się także do internetu Aero2 które też pracuje na takiej częstotliwości?

Niestety wzmacaniacz/repeater do UMTS i 3G kosztuje kilka tys zł, natomiast repeater gsm 900 zaledwie 250 zł

Czy nada się to do aero2?

pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
Patryk
Guru bezprzewodowy

Re: Czy repeat'er wzmacniacz zasięgu GSM 900 nada się do aero2?

Post autor: Patryk »

Nie nada się, poza tym instalacja jakichkolwiek repeaterów na własną rękę jest niezgodna z prawem.
kafi
Początkujący użytkownik forum

Post autor: kafi »

Patryk pisze:Nie nada się, poza tym instalacja jakichkolwiek repeaterów na własną rękę jest niezgodna z prawem.

dziękuje za szybką odpowiedz, bo właśnie zauważyłem ze te wzmacniacze gsm na allegro idą jak woda a nikt nigdzie nie napisał ze jest to nie zgodne z prawem...

niestety osiedle jest na granicy nadajnika, zasięg fatalny, o internecie mozna zapomnieć, co chwile zrywa połączenia
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

Jak do internetu to jednak proponuję dobrą antenę kupić i ewentualnie router i po wifi dzielić sygnał w domu. Wyjdzie to koło 200-250zł.
ODPOWIEDZ