Orange free działanie CDMA

SubForum obecnych i przyszłych użytkowników internetu w technologii CDMA - Centertel (Orange Freedom PRO), Sferia, Nordisk, Plus (CDMA2000 1xEVDO itd.)

Moderator: Moderatorzy

mrowa1222
Użytkownik forum

Re: Orange free działanie CDMA

Post autor: mrowa1222 »

mhm teraz pokazuje full zasiegu ale jak chce się połączyć to zasięg spada do 0 i wywala :
"Proszę sprawdzić nazwę użytkownika haslo i numer serwisiwy do połączenia z siecią "
a wszystko jest tak jak było juz ustawione
Może dlatego że nie aktywowałem jeszcze mobilne CDMA ?

Przez tą drugą sieć z ikonką G też full zasięg a jak chcę się połączyć to pisze
"proszę czekać łączenie" i tak czekam 5min i nic

Ok zadzwonilem do BOK'u (10 min czekania ale co tam xD )i aktywowałem mobilne CDMA
i wszystko śmiga aż miło
Obrazek
prędkość i ping jak na razie idealne i mnie to w 100% wystarcza

BTW. Wielkie dzięki Duriel

edit2
Co do modemu to po połączeniu normalnie widać w połączeniach sieciowych i można udostępnić tzn jeszcze nie udostępniałem bo lapka w domu nie mam ale jest taka możliwość w ustawieniach.

Zdziwiłem się że osiągam takie pingi na modemie
Obrazek
Pewnie dlatego ze mam tylko 1km do BTS'a
eeeeeeeeeeeee???? xD
edzia2392
Użytkownik forum

orange free z cdma

Post autor: edzia2392 »

witam

mam pytanie konczy mi sie umowa orange freedom pro i konsultant w orange zaproponowal mi zebym wziela orange free z cdma razem z anydata 890w z tym dualnym. Jednak ja mam router axestell mv510 i do niego przylaczona antene i moje pytanie brzmi czy jesli dostane od nich ta dualna karte to bede mogla ja miec w tym routerze czy nie bedzie ona z nim chodzic?? a jedynie z anydata?
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

Powinna działać bez problemu właśnie, że to karta dualna.
Jeśli chcesz samo Orange Free, a chcesz używać routera to zastanów się nad umową bez urządzenia. Niższy abonament, krótsza umowa.
http://www.orange.pl/kid,4002009449,id, ... ticle.html
Tylko trzeba uważać na Orange Free 39 bo (chyba, nie jestem pewien na 100%) w tej opcji nie ma CDMA. Tutaj się dopytaj.
No i lepiej zwracać uwagę, żeby dali kartę dualną przy podpisaniu umowy. Powinnaś taką dostać bez upominania się, ale nie zaszkodzi.
Nalewka
Stały użytkownik forum

Post autor: Nalewka »

Powtórz konsultantowi dwa razy wyraźnie i powoli, że chcesz kartę RUIM. A na koniec spisz dokładne szczegóły rozmowy, imię, nazwisko przedstawiciela orange i datę z godziną rozmowy. Na wszelki wypadek, jakby przysłali co innego... co im się często zdarza...

Potem sprawdź przy kurierze rodzaj karty i tekst umowy, ma być wpisana karta ruim i wszystkie usługi, promocje, rabaty minuty i kwoty abonamentu plus kod abonencki. A jak czegoś brakuje, to nich sobie kurier zabiera wszystko razem i nie oni się martwią, że czegoś nie zrobili tak jak powinni (czyli tak jak to umówiłaś przy dokonywaniu zakupu). Inaczej będziesz się miotała z tym sama...

Ale i tak będziesz musiała zadzwonić do nich jeszcze raz, żeby aktywować usługę, jak już umowa do nich z twoim podpisem wróci.
modem ADU 635WA - Orange + anteny ATK 10 i 20 / router Zalip CDW530 + Konektor antenowy FME/AnyDATA
albo
Axesstel 610 + antena ATK + jakaś ładna przełączka :)
edzia2392
Użytkownik forum

Post autor: edzia2392 »

chcialabym jeszcze wiedziec czy antena ktora mam przy axestell mv500 bedzie pasowac i musze dokupic tylko dodatkowy konektor? czy cala antene musze miec nowa?? wlasnie z tym nowym modemem jest problem bo na allegro nie ma do nich konektorow ani anten i ciekawe czy wejscie do starej anydaty 635 jest takie samo
lukion
Użytkownik forum

Post autor: lukion »

Musisz tylko kupić konektor.Wejście antenowe w 890w jest takie same jak w 635wa.
kemi_73
Początkujący użytkownik forum

Post autor: kemi_73 »

Panowie prośba o pomoc. Nie mogę zmusić modemu ADU500 do współpracy z tplinkiem MR3420. Po wgraniu softu openwrt nadal nie ma połączenia. Problemem jest nieszczęsny PIN którego nie da się wyłączyć. Z tego co już ustaliłem modem zgłasza błąd na polecenie AT+CPIN?. Ma ktoś jakiś pomysł na podgląd poleceń wysyłanych przez Total Connection Managera ?.
lechu1777
Obserwowany

Post autor: lechu1777 »

kemi_73 pisze:Panowie prośba o pomoc. Nie mogę zmusić modemu ADU500 do współpracy z tplinkiem MR3420. Po wgraniu softu openwrt nadal nie ma połączenia. Problemem jest nieszczęsny PIN którego nie da się wyłączyć. Z tego co już ustaliłem modem zgłasza błąd na polecenie AT+CPIN?. Ma ktoś jakiś pomysł na podgląd poleceń wysyłanych przez Total Connection Managera ?.
Przecież ten ruter obsługuje na standardowym sofcie ADU500, tam Ci działało?
A co do pinu to w OpenWRT Gargoyle jest w zakładce konfiguracja miejsce na PIN w przypadku modemu USB. Wpisz go tam po prostu.

[ Dodano: 2012-10-05, 16:07 ]
Ja mam pytanie jako, że usługa w zasadzie różni się tylko nazwą to czy biorąc z Multimo internet mobilny będę miał dostęp do CDMA łącznie z trzecią nośną np. ruterem 610 albo modemem dualnym? Ciężko znaleźć coś świeżego na forum na temat Multimo, znalazłem tylko, że chodzi z 510tką. Jeżeli ktoś takie łącze ma /miał/zna kogo kto ma to za jakieś info jak to działa w dniach dzisiejszych byłbym wdzięczny.
ODPOWIEDZ