Witam.
Czy jest możliwość skonfigurowania AP pracującego w trybie Clienta by mógł logować się do takiego HOTSPOTA ???
Jeśli łącze się bezpośrednio z windowsa poprzez kartę wifi otrzymuję połączenie i komunikat, że sieć wymaga dodatkowej weryfikacji i wtedy po otwarciu przeglądarki mam informację by wpisać użytkownika bez hasła i zatwierdzić i potem internet już działa...
Czy da się ustawić dostęp do takiego HOTSPOTA ( sama sieć bez hasła jest) w routerze i rozsyłać na dwa komputery???
darmowy HOTSPOT i weryfikacja przez www
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Re: darmowy HOTSPOT i weryfikacja przez www
Raczej nie bardzo. Tzn jak najbardziej da się podłączyć AP Client i router ale i tak pierwsze połączenie będzie przekierowane na stronę logowania.
-
- Początkujący użytkownik forum
Jeśli dobrze rozumiem to nie da się rozesłać internetu do konsoli do gier ale powinno działać na PC podpiętym pod routera ( na pc poprzez routera otworzy się okienko logowania) ?Jo_gurt pisze:Raczej nie bardzo. Tzn jak najbardziej da się podłączyć AP Client i router ale i tak pierwsze połączenie będzie przekierowane na stronę logowania.
To ostatecznie wystarczyło by mi...
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
grzegorz__1976, tak, tak powinno zadziałać. Podkreślam - powinno. Mogą być inne zabezpieczenia. Nie znam konfiguracji tej sieci i nic nie mogę zagwarantować.