OFP i router Axesstel mv510r-automatyczne resetowanie.

SubForum obecnych i przyszłych użytkowników internetu w technologii CDMA - Centertel (Orange Freedom PRO), Sferia, Nordisk, Plus (CDMA2000 1xEVDO itd.)

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Czuher16
Użytkownik forum

OFP i router Axesstel mv510r-automatyczne resetowanie.

Post autor: Czuher16 »

Witam.
Postanowiłem wykupić usługę HH w OFP. Po przeczytaniu wielu tematów na wielu forach dowiedziałem się, że czasami dane do usługi nie naliczają się jeśli nie zresetuje się routeru przed 6 rano. I tu moje pytanie, czy jest możliwość automatycznego resetu routera, czy chociażby połączenia lan? Szukam wszędzie, dwoje sie i troje, a nie moge znaleźć podobnej opcji/programu. Liczę na Waszą pomoc.
centrix23
Stały użytkownik forum

Re: OFP i router Axesstel mv510r-automatyczne resetowanie.

Post autor: centrix23 »

HH są w godzinach 23.00 - 6.00. Faktycznie były problemy z błędnym naliczaniem, nie wie jak teraz. Resetuj router w w/w przedziale czasowym - wyłaczenie/właczenie. Nie powinno być problemów. Połączenie Lan zostaw w spokoju. :cfaniak:
Czuher16
Użytkownik forum

Taak, tylko niespecjalnie chce mi się wstawać o 6 rano by resetować router:). Wystarczy zwykłe wyłączenie komputera?
centrix23
Stały użytkownik forum

Post autor: centrix23 »

Albo mam problemy ze zrozumieniem, albo mylisz pewne rzeczy:
1. Resetujesz router jeżeli chcesz korzystać z HH. Robisz to tak jak napisałem w poście wyżej, czyli między 23 a 6. Znany był problem użytkowników, że nie resetowali po 23 i dane były jednak naliczane do limitu. Nie wiem, czy ten problem aktualnie istnieje i czy można korzystać z tej usługi bez żadnego resetu.
2. Z tym resetowaniem przed 6 rano, o ile zrozumiałem, chodzi ci o to, aby po przekroczeniu tej godziny nie pobierało z naszego limitu. To nie działa w ten sposób. Reset tutaj nie pomoże. Musisz wyłączyć komputer, albo wszelkie pobieracze poustawiać na zakończenie pobierań przed tą godziną, o ile posiadają takową funkcję. Najlepiej wyłaczyć komputer o zaplanowanej godzinie -> http://www.dobreprogramy.pl/Czasowy-Wyl ... 12320.html :cfaniak:
Czuher16
Użytkownik forum

tak, chodziło mi o te prosta odpowiedz czy wystarczy wylaczyc komputer. Myślalem ze konieczny jest restart routera, by dane z HH nie przeszly na "normalny" limit. W takim razie wielkie dzięki, do zamknięcia.
ODPOWIEDZ