Moje pytania:
1. Czy mocniejsza antena coś pomoże? np. ta http://www.allegro.pl/item785910575_ant ... l_15m.html
2. Czy można wymusić konkretnego bts pomimo że oba mają 3G/Hsdpa (oczywiście zależało by mi na tym za Mszczonowa)?
Moderator: Moderatorzy
Konkretnego node B możesz wybrać poprzez wykierowanie w niego anteny kierunkowej podłączonej do modemu.Czy można wymusić konkretnego bts pomimo że oba mają 3G/Hsdpa (oczywiście zależało by mi na tym za Mszczonowa)?
Do UMTSu to nie ta antena tylko panel z Bestpartnera:Kopia pisze:Zakupiłem antenę Dipola jak dwa posty powyżej dałem linka.
Dlaczego nie TA ??:( Przecież działa w zakresie 1900-2000 MHz ??? Posiadam ATK-P1 7dBi Dipola i działała wyśmienicie!!yagi pisze:Do UMTSu to nie ta antena tylko panel z Bestpartnera:
Telefonem Nokia z netmonitorem jak najbardziej można.Kopia pisze:Czy można wymusić konkretnego bts pomimo że oba mają 3G/Hsdpa
Bo jest koszmarnie wykonana,jak przez dziecko w przedszkolu.Kopia pisze: Dlaczego nie TA ??:(
Można w 3G?Patryk_ pisze:Telefonem Nokia z netmonitorem jak najbardziej można.
Tak - test 46.06.ŁW pisze:Można w 3G?
No właśnie chyba troszkę się pospieszyłem.No ta też może być, ale lepsza byłaby ta panelówka - zwlaszcza przy takiej odległości. No ale i kosztuje więcej...
czesc prosze o kontakt na gg lub 796464647 nawet smsem oddzwonie, chcialem sie poradzic ciebie odnosnie zakupu anteny pod umts bo mieszkassz widze ze nie daleko od emnie.Mam dylemat ktora antene wybrac czy ta ATK 16/2 13 db pod PLAY z Jeżowa czy tego bestpartnera 15db. Dodam ze mieszkam w nisko olozonej lokalizacji nadajnik jest w Jezowie kolo kosciola ja mieszkam w miejscowosci Gzów 5 km od nadajnika i w domu sygnalu juz nie ma na samym modemie, podlaczalem antene atk log 9db i odpalil sie play ale z sygnalem bylo roznie 1-3 kresek a wolalbym jakas lepsza antene jak juz wydawac kase,zebym nie zalowal pozniej.prosze o poradeKopia pisze:Antena się sprawdziła. Może nie ma rewelacji zasięg waha się CSQ 8-11 (w TNI 29-35%). Ale transfer już stabilny i nie zrywa połączenia.. W Netmeterze pokazuje czasem 1,3-1,4 Mb/s, ale to głównie w nocy. Dzięki za pomoc !!!
Napiszę Ci krótko im większy zysk anteny tym lepiej.pr71 pisze:czesc prosze o kontakt na gg lub 796464647 nawet smsem oddzwonie, chcialem sie poradzic ciebie odnosnie zakupu anteny pod umts
Czasem można przedobrzyć. Jak będzie mocna antena i dwie stacje w jednej linii to sygnał może zacząć skakać z jednej na druga i będzie gorzej niż było.Kopia pisze:im większy zysk anteny tym lepiej.
Kod: Zaznacz cały
(LAC 19, CID 6125[456], RNC 12, UC-Id 847686, 847687, 847688, nośna: 2938)