Główna centrala TP

Wszystko na temat pozostałych metod dostępu do internetu, czyli łącza przewodowe (TPSA, Dialog, Netia).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
mdfimage
Stały użytkownik forum

Główna centrala TP

Post autor: mdfimage »

Witam mam pytanie gdzie znajduje się GŁÓWNY oddział (jeśli w ogóle taki jest) TP w województwie Łódzkim, mam jeszcze drugie pytania ile kosztowałoby podciągnięcie 100m kabla tp i czy dam rade się z nimi dogadać aby podciągnęli mi linie?
Wielkie THX za ODP.
Awatar użytkownika
Patryk
Guru bezprzewodowy

Re: Główna centrala TP

Post autor: Patryk »

To są informacje tajne ze względu na obronność państwa.
Można zgadywać, w których budynkach należących (bądź należących dawniej) do Tepsy znajdują się centrale-HOSTy, tego nikt Ci nie powie.
Głównej, pojedynczej centrali nie ma.

[ Dodano: 2012-08-26, 20:18 ]
mdfimage pisze:mam jeszcze drugie pytania ile kosztowałoby podciągnięcie 100m kabla tp
Może kilkaset zł a może kilka tysięcy.

[ Dodano: 2012-08-26, 20:18 ]
mdfimage pisze:czy dam rade się z nimi dogadać aby podciągnęli mi linie?
Złóż zamówienie na usługę, to się przekonasz.
bdkacz
Stary wyga bezprzewodowy

Re: Główna centrala TP

Post autor: bdkacz »

Największy punkt dystrybucyjny gdzie "zlatuje" się cały ruch ze stref numeracyjnych : 42,43,44,46 (w celu puszczenia go dalej do np sieci Netii czy innego BSA) znajduje się w Łodzi na ul. Wólczańskiej 22/26 i jest to informacja dostępna powszechnie na stronach TP :) A jeśli chodzi o zakres numeracyjny wsi "górki małe" to ruch z tego zakresu leci wcześniej przez host Łódź, ul. Przybyszewskiego 35/37.

A jeśli chodzi o DSLAM pod który podlegają górki małe (czyli dokąd musi od domu dolecieć kabel miedziany tzw. długość linii) to pewnie będzie to Tuszyn ul. Rzgowska 1 lub Tuszyn ul. 3 maja 15B
ODPOWIEDZ