Jaki modem z WiFi od INEA

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
radek04
Użytkownik forum

Jaki modem z WiFi od INEA

Post autor: radek04 »

Witam.
Posiadam w domu modem Cisco EPC3212 oraz router Edimax BR-6524n. Jutro jadę do operatora Inea w sprawie wymiany dekodera na moduł CAM i myslę, czy przy okazji nie wymienić tego zestawu (oczywiście Edimax jest mój i mogę go np. sprzedać) na modem z wbudowanym WiFi (zawsze to oszczędność prądu przy 1 urządzeniu i mniej kabli).
Tylko nie wiem, czy modele, które operator oferuje będą lepsze od mojego. Nie mają zewnętrznych anten, a zależy mi na zasięgu.
Inea oferuje nastepujące modele:

Cisco WiFi EPC3925
Thomson WiFi TWG850-4
Thomson WiFi TWG870

Co polecacie?
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Re: Jaki modem z WiFi od INEA

Post autor: Jo_gurt »

Mocno odradzam Thompsona. Cisco nie znam w tym wydaniu, ale jak już musisz to tylko to.
Awatar użytkownika
radek04
Użytkownik forum

Nie muszę, raczej mogę.
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Post autor: Jo_gurt »

Ja osobiście nie brałbym takie urządzenia (a nawet nie brałem - wolę osobny router).
Awatar użytkownika
radek04
Użytkownik forum

Jeśli będzie Cisco, to chyba wezmę. Najwyżej WiFi będę miał w dalszym ciągu z Edimaxa.

Edit: za samo WiFi chcieli dopłatę, więc zrezygnowałem. Ale moduł CAM daje radę:) Dzięki za rady.
ODPOWIEDZ