Przerywane połączenie internetowe.

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
dami223
Początkujący użytkownik forum

Przerywane połączenie internetowe.

Post autor: dami223 »

Witam, jestem szczęśliwym posiadaczem routera kozumi k-150NR i laptopa toshiba satellite a300. Około 2 lat temu miałem ten sam problem a mianowicie: mój laptop z routerem połączony jest bezprzewodowo i co jakiś czas połączenie jest zrywane na około 30 sekund. Wszystkie komunikatory wyłączają się a Firefox nie może odnaleźć strony. Dwa lata temu zmiana kanału na routerze pomogła ale teraz kiedy sformatowałem laptopa problem pojawił się ponownie i zmiana kanału na routerze niestety nie pomaga, aktualizowałem sterownik karty sieciowej oraz wykonałem upgrade routera ale to również nie pomogło, sprawdziłem także czy karta sieciowa nie jest wyłączana aby zaoszczędzić energię. W sieci znajduje się drugi laptop na którym nie ma problemu z połączeniem. Proszę o pomoc ponieważ jest to bardzo denerwujący problem ;)
ODPOWIEDZ