Witam,
co powiecie o internecie LTE ? Czy to prawda że osiąga do 100 Mega?
Jeśli np. wziąć sobie pakiet danych 10 GB to szybko go sie wykorzysta przy tej prędkości ?
Internet LTE - Wasze opinie
Moderator: Moderatorzy
- Damiano16
- Stały użytkownik forum
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Re: Internet LTE - Wasze opinie
Wszystkiego dowiesz się czytając archiwum forum.
- Damiano16
- Stały użytkownik forum
Nie no... słuchaj nie mam zbytnio czasu... a na szybko chce sie dowiedzieć czy warto to wziąć
- clamaranop
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Ja mam pakiet 13 GB , do stacji jakieś 11 KM.
Zasięg z antenami ( 1- synchronizacja pozioma , 2- synchronizacja pionowa) -79 dBm.
100 Mb/s na 100% nie osiągniesz , ale przy dobrym zasięgu na spokojnie powinieneś wyciągnąć 30Mb/s ( wszystko zależy też od obciążenia stacji )
13GB - Wychodzi średnio 430 MB na dzień : D
Czy pakiet 10 GB wykorzystasz szybko ?
To zależy od ciebie.
To mój rekord :

Zasięg z antenami ( 1- synchronizacja pozioma , 2- synchronizacja pionowa) -79 dBm.
100 Mb/s na 100% nie osiągniesz , ale przy dobrym zasięgu na spokojnie powinieneś wyciągnąć 30Mb/s ( wszystko zależy też od obciążenia stacji )
13GB - Wychodzi średnio 430 MB na dzień : D
Czy pakiet 10 GB wykorzystasz szybko ?
To zależy od ciebie.
To mój rekord :

-
- Mistrz bezprzewodowy
Fakt. Tak dla lenistwa się powtórzę: test na miejscu to podstawa, nie patrzeć na mapki CP są całkiem nie wiarygodne (tak było w moim przypadku), gdy po 40 minutach dodzwoniłem się do obsługi iPlus-włos zjeżył mi się na głowie jak poprosiłem o adresy położenia stacji LTE, jest ich np. w Łodzi 2,3 razy za mało aby to działało fajnie w całym mieście). Jeżeli już mamy blisko stację może to działać całkiem fajnie=ADSL, gdyż urządzeń łączących się w tej technologi jest znacznie mniej od HSPA, @clamaranop nawet przy tym rekordzie który dobrze wygląda upload jest niższy od tego który uzyskuje na HSPA Polkomtela 1-1,3Mbps (co i tak jest wynikiem lepszym od mojego na LTE 2-3razy ale z wymagającymi usługami będzie problem).Patryk pisze:Wszystkiego dowiesz się czytając archiwum forum.

jareq