[AP tryb Client] Słaba jakość ściaganego sygnału

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
visor
Początkujący użytkownik forum

[AP tryb Client] Słaba jakość ściaganego sygnału

Post autor: visor »

Witam, jestem nowy więc to mój pierwszy post.
Jestem delikatnie mówiąc zdesperowany gdyż przelukałem google od godzin wczesno popołudniowych i nici z wskazówek.
Moj problem wygląda tak:

Sciagam internet od sąsiada który ma odbezpieczoną siec WIFI (linksys) poprzez karte usb + antene kierunkową (tubę)
Dzis kupilem access pointa TPLINK z funkcją CLIENT oraz router do stworzenia "swojej sieci" z jego sygnału. Przy konfiguracji odpinam antene z USB i przypinam ją do AP .. niestety AP nie widzi jego sieci ( moc na poziomie 60% na USB) a tu nic .. czasem wykryje cos ale na max 2-3 Db. Ustawilem region Polska i w sumie to tyle.. Jak tu wyszukać więcej sieci te które wyszukuje mi przy wczesniejszym łączeniu sięna USB
Proszę o pomoc :(

[ Dodano: 2012-08-30, 21:39 ]
dodam ze to AP WA701ND
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Re: [AP tryb Client] Słaba jakość ściaganego sygnału

Post autor: Jo_gurt »

Sąsiad oczywiście wie o twoich działaniach?
visor

Oczywiście, że wie. Mam od niego wpa2 pass. Full legal. Tyle, że nie wykrywa jego sieci na AP a na USB karcie wykrywa i to z dobrym rezultatem. Jakos można wzmocnic sygnal na AP ? Przełączam antene na stałe przymocowaną do barierki balkonu uprzednio wyłączając i włączając urządzenia by nie popalić czegoś przy zmianie. Drugi dzień już walczę .. help :(
Awatar użytkownika
Jo_gurt
Guru bezprzewodowy

Post autor: Jo_gurt »

Ciężko coś poradzić, wygląda trochę jakby końcówka, którą wkręcasz do AP tłumiła sygnał.
visor

Niby tlumi, ale jak podłącze koncówkę yagi do USB karty wifi to znajduje mi akurat obecnie 39 sieci i wlasnie korzystam z jednej z niej od kolegi;)
ODPOWIEDZ