Mieszkam dokładnie tutaj : http://mapa.btsearch.pl/gps/ll/51.52286 ... 73828/z/14
Macie jakieś pomysły? trochę ciężko u mnie bo wszędzie lasy i piękne krajobrazy

Moderator: Moderatorzy
p.1 ---> do grudnia 2014 jest bezpłatny, potem wyłączają dostęp i już nie będzie.Kawoszka pisze:-21.12.2014r. - Data Wygaśnięcia Bezpłatnego Dostępu do Internetu – dzień w którym upływa 36-miesięczny okres Bezpłatnego Dostępu do Internetu dla 900MHz
-prędkość transmisji danych dla każdego Korzystającego jest na poziomie nie większym niż 256 kb/s (do 09.05.2012r.), a później nie większym niż 512 kb/s (od 10.05.2012 r.)
-każdorazowe nieprzerwane i bezpłatne połączenie z siecią Internet nie przekracza jednorazowo 60 minut licząc od momentu nawiązania takiego połączenia
objaśnisz dokładnie? bo już ciężko kojarzę a na czasie mi zależy, no może poza 2 pozycją
Wiesz chociaż jest za darmo, ja za 512 płace ponad 60 zł !!!!!kordirko pisze: p.2 ---> aktualnie ograniczają prędkość pobierania do 521 kb/s - to spokojnie wystarcza
do wygodnego i komfortowego przeglądania stron www, poczty,
ale np. filmy na youtube niestety już dostają czkawkiNa upartego da się oglądać.
Ja mam ponad 11 km i czasem modem złapie jedną kreskę zasięgu. Z anteną która leży na strychu mam zasięg na full.Do nadajnika aero2 masz jakieś 5 km, bez anteny raczej małe szanse na połączenie.
A mnie to tak nie dziwi. Fakt, do Tomaszowa jest blisko, tylko co z tego, skoro między Kol. Zawada a Tomaszowem jest z 1,5 km lasu, który skutecznie wytłumia sygnał na częstotliwości 2100MHz. Jak do tego jeszcze dojdzie tłumienie budynku, mało czuła antena w modemie, to mamy takie historie, że nadajnik stoi "pod nosem" a internet dalej się wlecze w prędkościami rodem z końcówki ubiegłego wieku. Trzeba by pomyśleć o jakiejś instalacji antenowej.Kawoszka pisze:Nadajników w Tomaszowie jest cała masa, ale żadna sieć jakoś zasięgu u mnie nie ma. Bratowa ma tel w play i internet też - nie chodzi.
Dokładnie. Każda sieć twierdzi że u nas zasięg powinien być, bo nie dość że mamy nadajniki w Tomaszowie to mamy jeszcze w Wolborzu 2 choć ostawione w sumie jeden kolo drugiego. Dlatego mam wątpliwości czy cokolwiek u mnie pociągnie. Zastanawiam się na CP ale też nie wiem czy da rade.Yanusz pisze:między Kol. Zawada a Tomaszowem jest z 1,5 km lasu, który skutecznie wytłumia sygnał
Potwierdzam. Byłem na wczasach gdzie do nadajnika U2100 miałem 1kmYanusz pisze:A mnie to tak nie dziwi. Fakt, do Tomaszowa jest blisko, tylko co z tego, skoro między Kol. Zawada a Tomaszowem jest z 1,5 km lasu, który skutecznie wytłumia sygnał na częstotliwości 2100MHz. Jak do tego jeszcze dojdzie tłumienie budynku, mało czuła antena w modemie, to mamy takie historie, że nadajnik stoi "pod nosem" a internet dalej się wlecze w prędkościami rodem z końcówki ubiegłego wieku. Trzeba by pomyśleć o jakiejś instalacji antenowej.
Nie będzie internetu bo Aero2 nie świadczy usług detalicznych. Będzie dalej działać w LTE2600.kordirko pisze: Być może będzie płatny ? kto to wie co będzie za 2 lata.
ja.michal pisze: Jeśli naprawdę nic nie będzie po kablu lub po radiu naziemnie to trzeba by było zastanowić się nad łączem satelitarnym. Oczywiście cena sprzętu nie jest mała, mogą być problemy przez pogodę i limity w niższych cenach nie są duże.
I o graniu też trzeba zapomnieć ~600 pinguKawoszka pisze:który nie sprawi że mnie szlag trafi.
Kawoszka nic o graniu nie wspominała. Nie dla wszystkich jest to wyznacznik.marcinek243 pisze: I o graniu też trzeba zapomnieć ~600 pingu![]()
To 90% teoretycznie spełnia te założenia.Kawoszka pisze:mnie ucieszy każdy net który nie będzie pobierał z prędkością 7,8 KB/s
I jak wrażenia?Kawoszka pisze:No w końcu udało się. Wzięłam net od regionalnej radiówki