Plus internet oferta czesta
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Ostatnio przedłużyłem oferte w plusie.. Okres rozliczeniowy kończy mi sie 4 września. 28 sierpnia przyszedł sms, że aktywowano nową karte, wiec włożyłem ją do modemu i korzystałem z internetu. Sprawdzając dziś limit zauważylem ze go przekroczyłem wiec powinien być net wolniejszy, ale nie jest. Jeśli nowa karta, to od nowa limit powinien być, a ciągnie jakby dalej z tamtej poprzedniej karty..O co tu chodzi?
Ostatnio zmieniony 2012-09-01, 22:20 przez dawideczek32, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Guru bezprzewodowy
Re: Plus internet oferta czesta
Teraz w Plusie po przekroczeniu limitu naliczana jest opłata 0,02zł/1MB. Aktywowałeś usługę "Deklarowany limit wydatków"? Można ustawić 0 zł, 10 zł, 25 zł, 50 zł lub 100 zł i po tej kwocie internet zostaje odłączony, nie ma lejka. Chociaż z drugiej strony nowe warunki powinny wejść w życie wraz z nowym okresem rozliczeniowym.
-
- Początkujący użytkownik forum
Ten deklarowany... mam ustawiony na 25 zl, no ale jeśli nowa karta i numer to limit od 0, a nie dalej..
Ostatnio zmieniony 2012-09-01, 22:21 przez dawideczek32, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Mistrz bezprzewodowy
Re: Plus internet oferta czesta
Trochę to dziwne, może zrobią później korektę do faktury aby wyciągnąć dodatkowe 25zł za zużyte dane (ja tak miałem w minionym miesiącu przy update nowej umowy na abonament telefoniczny w Play-z tym że ja na tym zyskałem otrzymując dodatkowe pakiety minut i danych za niższą cenę), u mnie nowa karta iPlus była aktywna 3tygodnie wcześniej od wejścia w życie aneksu, limit kwotowy mam ustawiony na 0zł, nie przekroczyłem poprzedniego limitu, także trudno stwierdzić jak na 100% rozliczą to dodatkowe zużycie (oczywiście zdajesz sobie sprawę że jak zdarza ci się przekraczać limit to w praktyce Twoja faktura za internet będzie wyższa o 25zł za miesiąc? Gdyż w czasie dnia dane te kosztują 2gr/MB i bardzo łatwo zamienić ww kwotę na 1GB z hakiem).dawideczek32 pisze:Ten deklarowany... mam ustawiony na 25 zl
![:]](./images/smilies/splash.gif)
jareq