prosiłbym doświadczonych forumowiczów o pomoc w konfiguracji nanostacji. A więc mam Router Linksys WAG320N-EU i do niego podłączyłem Nanostacje M5 aby wysyłała internet do budynku rodziców oddalonego o 300 m (tak wskazuje NS) od mojego mieszkania. Mój router ma IP 192.168.1.1, Nanostacja M5 (Baza) ma IP 192.168.1.2 i teraz chciałbym aby Nanostacja M5 (Baza) działała jako router czyli żeby miała IP np. 10.0.0.1 i drugą antenę jak podłączę do niej aby miała IP z klasy 10.0.... następie antene podpinam do rotuera w mieszkaniu rodziców tam ustawiam na routerze sieć z IP 192.168.2.1 ale chciałby aby te 2 sieci się widziały wzajemnie (jeśli jest taka możliwość) czyli jak będę u rodziców, bym mógł drukować z drukarki sieciowej wpiętej w router w moim mieszkaniu.
Pierwsze co zrobiłem, to na obu antenach zaktualizowałem oprogramowanie do najnowszego.
Pokaże zdjęcie z konfiguracji anten, najpierw NS M5 (Baza) u mnie w mieszkaniu:
Zakładka AirMax:

Zakładka Wireless:

Zakładka Network:

Zakładka Advanced:

A teraz zdjęcia z NS Loco M5 (Antana u rodziców, Klient)
Zakładka AirMax:

Zakładka Wireless:

Zakładka Network:

Zakładka Advanced:

Ta konfiguracja działa, ale nie tak jakbym chciał gdyż w i antena rodziców i router rodziców jest widoczna w moim routerze ( tak jakby byli podpięci kablem

Od razu (jak widać) nie mam doświadczenia w konfiguracjach NanoStacji (to mój pierwszy kontakt z tymi antenami. Prosiłbym aby któryś z życzliwych użytkowników wskazał mi jak powinna wyglądać konfiguracja tych antenek, które opcje widoczne na zdjęciach zmienić i na co