Jaki router, jaka karta sieciowa.
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Jaki router, jaka karta sieciowa.
Cześć! Jestem laikiem w tego typu produktach, więc chciałem zapytać Was, a raczej upewnić się, że nie robię błędu. mam jednopiętrowy dom + nieduży ogródek, więc chciałbym aby Internet działał w miarę możliwości również poza domem. Na router przeznaczyłem sobie około 150zł, więc po lekturach testów itd itd itd stwierdziłem, że ten będzie dobry: D-Link DIR-635.
Jako, że nie chcę korzystać z kabli nawet i przy komputerze, bo nie będzie on blisko routera planuję także zakup karty sieciowej na USB. Słyszałem, że te są chwalone za dobre zasięgi. Co Wy na to? TP-LINK TL-WN722N
Dzięki za wypowiedzi! ;-)
[ Komentarz dodany przez: Jo_gurt: 2012-09-05, 10:30 ]
Przenoszę do lepszego działu
Jako, że nie chcę korzystać z kabli nawet i przy komputerze, bo nie będzie on blisko routera planuję także zakup karty sieciowej na USB. Słyszałem, że te są chwalone za dobre zasięgi. Co Wy na to? TP-LINK TL-WN722N
Dzięki za wypowiedzi! ;-)
[ Komentarz dodany przez: Jo_gurt: 2012-09-05, 10:30 ]
Przenoszę do lepszego działu
Ostatnio zmieniony 2012-09-07, 05:39 przez digbuzz, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Stały użytkownik forum
Re: Jaki router, jaka karta sieciowa.
Karta sieciowa każda jest dobra na USB (znanych producentów) byle nie kupuj Tp-link tlwn422g (masakra jeśli chodzi o windows 7
)
Co do rutera to ten jest wystarczający jak na 1 piętrowy dom i ogródek, ale bardziej bym ci polecił TL-WR1043ND (sam go używam jest świetny
)

Co do rutera to ten jest wystarczający jak na 1 piętrowy dom i ogródek, ale bardziej bym ci polecił TL-WR1043ND (sam go używam jest świetny

- FritzFan
- Użytkownik forum
Za te pieniądze,a nawet mniej można kupić speedporta w503v z oprogramowaniem fritzboxa, wlanem 300mbs i dodatkowo bramką voip.
-
- Początkujący użytkownik forum
Jakoś nie wiem czemu, ale jestem bardziej przychylny D-Linkom, niż Fritz ;-) Może mnie jakoś zachęcisz? Ten TP-Link, który podałeś jest dużo droższy. Chyba jednak kupię tego: DIR-635, bo jest nie głupi i ma dobrą cenę. 

Ostatnio zmieniony 2012-09-25, 19:39 przez digbuzz, łącznie zmieniany 1 raz.
- wojteks
- *** Administrator ***
Na papierze wszystko wygląda dobrze, akurat tego D-Linka raczej sobie odpuść.digbuzz pisze:Chyba jednak kupię tego: DIR-635, bo jest nie głupi
Jeżeli chcesz kupować sprzęt z N upewnij się jaką wersję kart N już masz a jaką oferuje router.
Nie pomagam na PW!
- FritzFan
- Użytkownik forum
Fritz!Box 7140digbuzz pisze:Jakoś nie wiem czemu, ale jestem bardziej przychylny D-Linkom, niż Fritz ;-) Może mnie jakoś zachęcisz?
http://www.router-faq.de/index.php?id=f ... onwlan7140
-4xlan
-bramka voip
-usb
-wlan standard g++ 125Mbs
zjada na śniadanie w butach tego d-linka dir635
moższ go miec za 150złotych, oprogramowanie najnowsze z możliwych po angielsku.
Jak jesteś zaionteresowany to daj znać, to ci poślę zdjęcia.