nokia 6280 internet nie jest user friendly

Kwestie techniczne, konfiguracja telefonów do współpracy z internetem, rozwiązywanie problemów z tym związanych... itp.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
binz
Początkujący użytkownik forum

nokia 6280 internet nie jest user friendly

Post autor: binz »

problem : nokia 6280 ustawiony net przy próbie wejścia na jakąkolwiek stronkę pojawia się komunikat " pamięć pełna" a pamięć nie może być pełna bo nic nie ma na telefonie ( żadnych zdjęć, plików mp3) a dodatkowo fon ma kartę 512 więc pamięci chyba starcza.

w ustawieniach fona pisze że na telefonie jest 3,8 Mb wolnej pamięci..
może trzeba to jakoś przełączyć na kartę ? nie orientuje się w tym temacie , proszę o pomoc
Awatar użytkownika
mar_kow
Mistrz bezprzewodowy

Re: nokia 6280 internet nie jest user friendly

Post autor: mar_kow »

...Mam identyczną w PlusGSM i nie ma żadnych problemów z internetem zarówno bezpośrednio na fonie jak i na laptopie poprzez BT... Może to problem operatora - warto zapytać w salonie...
Awatar użytkownika
Jaco
Mistrz bezprzewodowy - moderator

Post autor: Jaco »

Myślę że tu należało by spróbować najpierw opróżnić CACHE w telefonie w opcjach WEB.Na pewno nie chodzi tu o pamięć na karcie jak i pamięć telefonu Galerii.
Awatar użytkownika
mar_kow
Mistrz bezprzewodowy

Post autor: mar_kow »

...Cashe domyślnie jest nadpisywany - proponuję zainstalować mini Operę jako domyślną przeglądarkę. Nawet nie korzystałem z tej wbudowanej - jest szybsza i bardziej poręczna. Z wersji standardowej również korzystam - same zalety...
ODPOWIEDZ