WiFi stan połączono, a nie otwiera stron www.
Moderator: Moderatorzy
- Cage
- Stały użytkownik forum
WiFi stan połączono, a nie otwiera stron www.
Witam.
Problem polega na tym, że do routera TP-Link WN740N jest podłączony internet z UPC, który łączy się z laptopem albo stacjonarnym PC przez kartę WiFi USB TP-Link WN422G lub Air Live WN-370USB i na tych dwóch kartach jest ten sam problem, że nie otwiera stron www. Oczywiście jest stan, że połączono i siła sygnału znakomita, ale nie otwiera stron www.
Router jest po zakupie ustawiony na ustawieniach fabrycznych bez zabezpieczeń, czyli nie na nic na stałe przypisane, a i tak nie otwiera stron.
System w laptopie i w stacjonarnym, to Windows XP Pro SP3.
W jednym pokoju jest router, a w drugim laptop i stacjonarny, ale jednocześnie nie łączę się z tym ruterem, tylko włączony jest PC albo laptop.
Czym, to może być spowodowane?
Problem polega na tym, że do routera TP-Link WN740N jest podłączony internet z UPC, który łączy się z laptopem albo stacjonarnym PC przez kartę WiFi USB TP-Link WN422G lub Air Live WN-370USB i na tych dwóch kartach jest ten sam problem, że nie otwiera stron www. Oczywiście jest stan, że połączono i siła sygnału znakomita, ale nie otwiera stron www.
Router jest po zakupie ustawiony na ustawieniach fabrycznych bez zabezpieczeń, czyli nie na nic na stałe przypisane, a i tak nie otwiera stron.
System w laptopie i w stacjonarnym, to Windows XP Pro SP3.
W jednym pokoju jest router, a w drugim laptop i stacjonarny, ale jednocześnie nie łączę się z tym ruterem, tylko włączony jest PC albo laptop.
Czym, to może być spowodowane?
- oliva
- Specjalista bezprzewodowy-junior
Re: WiFi stan połączono, a nie otwiera stron www.
Dresiarze to najtroskliwsi ludzie jakich znam, zawsze jak przechodzę obok nich pytają czy mam jakiś problem 

-
- Stały użytkownik forum
Witam
Z tego, co pamiętam to w UPC trzeba z klonować MAC Adres komputera, który był połączony jako pierwszy
Z tego, co pamiętam to w UPC trzeba z klonować MAC Adres komputera, który był połączony jako pierwszy
- Jo_gurt
- Guru bezprzewodowy
Wystarczy restart modemu.leszekw pisze:Z tego, co pamiętam to w UPC trzeba z klonować MAC Adres komputera, który był połączony jako pierwszy
- Cage
- Stały użytkownik forum
Kiedy czekałem na odpowiedź, to sam wpadłem na pomysł, żeby zmienić ustawienia od tych najprostszych, czyli:
Region z United States na Poland
Channel z Auto na 11
Mode z 11bgn mixed na 11g only (nie wiem, czy nie lepiej na 11b onlny ?)
nie ustawiałem na 11n onlny, gdyż jedna karta WiFi nie obsługuje n)
Channel Width z Auto na 20MHz
Max Tx Rate na 54Mbps
Na razie działa, bez problemu.
Region z United States na Poland
Channel z Auto na 11
Mode z 11bgn mixed na 11g only (nie wiem, czy nie lepiej na 11b onlny ?)
nie ustawiałem na 11n onlny, gdyż jedna karta WiFi nie obsługuje n)
Channel Width z Auto na 20MHz
Max Tx Rate na 54Mbps
Na razie działa, bez problemu.
- wojteks
- *** Administrator ***
No cóż, taki urok sprzętu n (w różnych wersjach) i kart WiFi róznych wersji/producentów.Cage pisze:Na razie działa
Właściwie 811.b i 811.g nie sprawiają problemów oraz sprzęty pracujące w n ale jednego rodzaju też nie powinny powodować problemu.
Nie pomagam na PW!