Rejent pisze: Czy da się mieć w tej cenie 49 zł abonamentu jakiś wyższy limit?
Zobacz na:
http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?t=31238&start=120 co kolega
jarek999 mi napisał o możliwościach:
Nowy klient jak włączy myślenie to ma dualny modem HSPA+/CDMA AnyDATA ADU-890W za 3zł, 15GB limitu dziennego, darmowe noce, 30minut rozmów głosowych do Orange, 30SMS-ów za niespełna 59zł brutto przy umowie na 24m-m-ce w ofercie Free która działa na sieci CDMA.

[ Dodano: 2012-09-06, 10:54 ]
Od 2 dni mam owy router od Orange. Dostałem go za 129zł niby za przedłużenie umowy (niby dlatego że nie podpisałem tej umowy ponieważ nie miałem przy sobie jakiegoś tam numeru), tego samego dnia sprzedawca otrzymał ten potrzebny numer poprzez sms. Miałem dziś lub jutro przyjść podpisać umowę tylko po testach routera mam mieszane myśli.
Na antenie zewnętrznej mam zasięg rev. B: - 84 dBm.
Ping w ciągu dnia: ~145 i max prędkość poboru uzyskałem 0,5 Mb/s a wysył to totalna porażka.
Ping w ciągu nocy: ~90 i max prędkość poboru 0,7 Mb/s wysył również kiepsko...
Co prawda router nie sprawia żadnych kłopotów, nie zawiesza się, nie zrywa połączenia. Zawsze kiedy chciałem skorzystać z połączenia net był.
W grach online typu CS1.6 lub Diablo3 idzie spokojnie pograć nawet w dzień.
Z pobieraniem większych plików dałem sobie spokój z ww. przyczyn.
Dla porównania nocą MV410R'ka uzyskałem 1Mb/s downloadu i 0,5Mb/s uploadu. W dzień zaś jeszcze wolniej od 610. 410R zrywa połączenia (usypia się, po czym nie chce "wstać").
I mam dylemat czy podpisywać tą umowę z 610 czy przemęczyć się nadal z 410R przez jakiś czas aż pojawi się jakaś lepsza oferta, lepsze możliwości.
Trochę się rozpisałem, może komuś zakręciłem w głowie ale chciałem uzyskać jakiejś porady i dać informację innym którzy są lub będą w podobnej sytuacji.
Pozdroo