[problem] Router MV610R nie łączy się z siecią

SubForum obecnych i przyszłych użytkowników internetu w technologii CDMA - Centertel (Orange Freedom PRO), Sferia, Nordisk, Plus (CDMA2000 1xEVDO itd.)

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
staszek112
Początkujący użytkownik forum

[problem] Router MV610R nie łączy się z siecią

Post autor: staszek112 »

Witam. Mój problem z routerem MV610R polega na tym, że nie chce on się połączyć z internetem. W menadżerze urządzenia w zakładce Informacje o sieci jest informacja, że cały czas się on łączy a zasięg w granicach -80 (przy podłączeniu anteny zewnętrznej -70 dBm) i moduł EV-DO rev.B. Na routerze świecą się trzy diody (Power, Signal, Network). Karta SIM jest aktywna, ponieważ została sprawdzona na routerze MV 410R i tam łączy się bez problemu. Router też jest sprawny, ponieważ został zaniesiony do reklamacji do salonu Orange i tam pracownik go sprawdził i on się tam bez problemu połączył się z internetem (jeszcze słabszy zasięg niż u mnie). Próbowałem restartować modem przez wyłączenie i włączenie oraz przez przycisk z dołu (tyłu) obudowy i nic dalej nie chce się połączyć. Mam pewne przypuszczenia (bez dowodów) że wina leży po stronie nadajnika BTS. Do najbliższego nadajnika mam ok 8 km do dalszego ponad 11 km. Jakby co to moja miejscowość Głęboczyca. Co może by przyczyną takiego stanu bo ja już nie mam pojęcia?
ODPOWIEDZ