Usług Blueconnect T-mobile Opinia

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
Filet
Początkujący użytkownik forum

Usług Blueconnect T-mobile Opinia

Post autor: Filet »

Witam wszystkich.

Chciałbym napisać coś na temat usługi blueconnect w t-mobile i podejściu do klienta operatora. Przez ubiegły rok używałem usługi blueconnect bez modemu na czas nieokreślony korzystając z usługi BC NOC limit 7GB. Generalnie wszystko działało sprawnie akceptowalne pingi i bdb prędkość nocą do 400-500kb/s a w ciągu dnia 100-250kb/s. Zachęcony takim działaniem usługi nabyłem w t-mobile taką samą usługę z limitem 25GB. Po uruchomieniu BC usługa chodzi z prędkością max 36kb/s :) co jest poprostu śmieszne. Oczywiście na infolini pan uprzejmie mnie poinformował że nie mogę mieć hsdpa (gdzie jednak na routerze jestem do takiej sieci podłączony z zasięgiem 38% i wymuszonym połączeniem 3G na modemie). Generalnie wygląda na to że operator sam przydziela prędkość im większy limit tym prędkość mniejsza suma sumarum płacimy za to samo tylko więcej.....
Konani
Stały użytkownik forum

Re: Usług Blueconnect T-mobile Opinia

Post autor: Konani »

Trochę to nie możliwe to co napisałeś i pewnie konsultant Ciebie zle zrozumiał,albo zrobiłeś byka i troche mało napisałeś o sobie ,albo masz blokadę po przekroczeniu limitu danych.

36kb/s - tyle wynosi około download w EDGE
Może chodziło Ci o 360kb/s? bo to juz jest UMTS / 3G
Generalnie wygląda na to że operator sam przydziela prędkość
Zgadza się.Zgodnie z taryfą
im większy limit tym prędkość mniejsza suma sumarum płacimy za to samo tylko więcej...
bzdura :P ale jesli liczyleś na łacze 25Mb/s to się rzeczywiście przeliczyłeś

Ja miałem kiedyś sytuacje taką, że router gdzieś tam na ich serwerach mnie przez dłuższy czas nie wykrywał i pobierałem pliki z maksymalna predkościa dla mojego modemu ,nawet 720kb/s i kiedy się zorientowali , obniżyli do 480kb/s niby zgodnie z ich taryfa.KOnsultant tłumaczył że mam limit danych 5Gb wiec nie moge tak predko pobierać.Wiec jak rozmawiasz z konsultanetem nie dawaj sobie wmawiać takich pierduł tylko trzymaj się tego , że masz najdroższy internet w taryfach a internet chodzi gorzej niz AERO2 :P (przynajmniej tak to opisałeś)
kh29228
Początkujący użytkownik forum

Post autor: kh29228 »

ja na blueconnect noc wyciągam tyle samo co w ciągu dnia, 7-10Mb/s, nie zaobserwowałem pogorszenia jakości
rethas
Stały użytkownik forum

Post autor: rethas »

Szkoda słów na temat internetu T-Mobile.
Dziś jest w miarę dobrze.
Najczęściej o tej godzinie strony się nie otwierają.

Obrazek

Dla porównania "śmieszny PLAY".

Obrazek

I żeby było jasne - nie jestem pracownikiem PLAY.
Po prostu byłem zmuszony kupić inny dostęp do internetu bo z T-Mobile nie da się korzystać..
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

Uroki internetu mobilnego. Tu nie działa tam nie działa (jak trzeba). W innym miejscu odwrotnie.
Konani
Stały użytkownik forum

Ale coś musi być na rzeczy skoro autor pisze, że wcześniej brał internet na próbę i mu działało, a po zakupie wiekszego pakietu ma jakąś dziwna jakby blokadę.

Możesz rozwinać rozmowe z konsultantem? dlaczego stwierdził, że nie możesz łaczyć sie HSPA?
ja.michal
*Mistrz bezprzewodowy*

Post autor: ja.michal »

Konani, T-Mobile z Orange za pośrednictwem nowego podmiotu NetWorks! budują i modernizują sieć. Widać zaczęły się jakieś prace. Możliwe, że zlikwidowane stację bazową i będzie w nowej lokalizacji razem z Orange.
Konani
Stały użytkownik forum

Michał to było pytanie do Fileta, ale twoja informacja chyba jest odpowiednia odpowiedzia, bo prawdopodobnie tak jest :)
W plusie to samo. Miałem informacje że od 4 września zaczynaja sie prace z rozbudowa sieci i faktycznie. Dzisiaj spotkałem techników na pobliskiej stacji bazowej i montuja LTE,czyli wreszcie HSPA troche odciąży, ale to tak na marginesie.
ODPOWIEDZ