Orange Free na jeden dzień za piątaka
Moderator: Moderatorzy
- regedit
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Orange Free na jeden dzień za piątaka
http://www.orange.pl/portal/map/map/pro ... id=1984108
Wychodzi na to, że doba korzystania kosztuje tylko 5zł
Wychodzi na to, że doba korzystania kosztuje tylko 5zł
ZTE MF60 HSPA+ @ T-Mobile
Linksys WAG200G & Neostrada 10Mb/s
-
- Użytkownik forum
Re: Orange Free na jeden dzień za piątaka
Kod: Zaznacz cały
Po przekroczeniu limitu 20MB szybkość transferu spada do 16 Kbps.

-
- ### BAN ###
Ale i tak ciekawa oferta już niedługo może będzie u nas jak w Anglii... włącznie z zarobkami czego nam wszystkim życzę 

Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez gatto_nero, łącznie zmieniany 2 razy.
- Fanta
- Mistrz bezprzewodowy
Myślę że mimo tego śmiesznego limitu to i tak bardzo ciekawa oferta dla ludzi wyjeżdżających np. tylko na weekend czy na kilka dni.
- regedit
A ile ty byś chciał czasu poświęcić na internet dziennie podczas wakacji?!szajbna pisze:więc jakieś 5 godzin wchodzenia na strony i koniec

-
- Stary wyga bezprzewodowy
No bez przesady @regedit, znam takich, którzy nawet podczas wakacji potrzebują sprawdzać maile lub przeglądać WWW, sam z resztą się do nich zaliczam bo ilekroć wyjeżdżam np. nad morze, zawsze biorę ze sobą laptopa z OFP.
- regedit
Ja też zabieram zawsze ze sobą laptopa, ale w czasie wyjazdu nad morze zamiast siedzieć ponad 5 godzin w kwaterze i korzystać z internetu wole się poopalać lub połazić trochę po deptaku itp. Przez te 5 godzin dziennie naprawdę można napoić się tym internetem i przejrzeć wiele stron, pogadać na gg itp. Rozumiem, że 5 godzin w domu jak się nie ma nic do roboty to mało ale podczas wyjazdu...
-
- ### BAN ###
Trochu śmiech na sali z tym 16 kilo bytes per second... zobacze jednak bo może będzie się bardziej opłacało wydać to 5pln niż leźć na miasto do kafejki żeby coś ściągnąć.
Orange za 5 pln daje ściągnąć w ciągu 24 godzin, około 168 megabajtów - jak to będzie działało w praktyce to się jeszcze okaże.
Ciekawostka - jak czasem idę do kafejki po pliki, np sterowniki albo pacze do różnych programów to w przeciągu godziny zapycham klucz usb 1 GigaBajt.
W tym momencie moich rozważań coraz bardziej zaczyna mi się wydawać, że ta oferta to "lipa z miodem". A swój poprzedni optymizm mogę ocenić jako "bardzo przesadzony".
BUHAHAhahhhh
przy prędkości 3,6 limit 20MegaBatów wykorzystujemy w ciągu 46 sekund !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kupię sobie modem HSDPA za 700pln po to żebym mógł korzystać z niego przez 46 sekund
A potem wolniej niż gprs c10 ...WOW... nieźle ktoś to wymyślił !
Acha jeszcze zapomnieliśmy, że aby aktywować usługę trzeba dodatkowo zapłacić... co jest typowe dla tej sieci.
Po ostatnie bo właśnie doczytałem:
Tzn, że trzeba podpisać z nimi jeszcze umowę, masssakra. Orange to najdroższa sieć w polsce. Jednak rację mieli ekonomiści którzy po przejęciu idei przez orange opowiadali o tym, że za tę zmianę wizerunku zapłacą klienci. Tzn że jednak nie sprawdzę jak to działa
A kiedyś idea to była najlepsza sieć... phi
Orange za 5 pln daje ściągnąć w ciągu 24 godzin, około 168 megabajtów - jak to będzie działało w praktyce to się jeszcze okaże.
Ciekawostka - jak czasem idę do kafejki po pliki, np sterowniki albo pacze do różnych programów to w przeciągu godziny zapycham klucz usb 1 GigaBajt.
W tym momencie moich rozważań coraz bardziej zaczyna mi się wydawać, że ta oferta to "lipa z miodem". A swój poprzedni optymizm mogę ocenić jako "bardzo przesadzony".
Nieograniczona prędkość pobierania danych pozwala na pełne wykorzystanie możliwości Twojego sprzętu oraz zasięgu, w jakim się znajdujesz w danej chwili – nawet do 3,6 Mbps w technologii HSDPA.
przy prędkości 3,6 limit 20MegaBatów wykorzystujemy w ciągu 46 sekund !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kupię sobie modem HSDPA za 700pln po to żebym mógł korzystać z niego przez 46 sekund

Acha jeszcze zapomnieliśmy, że aby aktywować usługę trzeba dodatkowo zapłacić... co jest typowe dla tej sieci.
Po ostatnie bo właśnie doczytałem:
o oferta promocyjna dostępna dla Abonentów PTK Centertel korzystających z oferty: Plan Na Rozmowy, Twój
Plan, Nowy Twój Plan lub Orange Premium,

Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez gatto_nero, łącznie zmieniany 2 razy.
- Maciek
Trochę ta cała akcja jest bez sensu. Po pierwsze te śmieszne 20MB. Po drugie, z tego co wyczytałem to trzeba zapłacić nawet za sprawdzenie ile MB już wyczerpaliśmy.W sumie aktywacja całego pakietu nie jest taka droga, jeżeli ktoś jest ciekawy ile to kosztuje to proszę bardzo:

Osobiście nie skorzystał bym z tej usługi ponieważ od kiedy tylko pamiętam to zawsze miałem problemy z zasięgiem Orange.
- Koszt SMS'a aktywacyjnego (20gr)
lub - Call do Automatycznego Biura Obsługi (1,50zł)
lub - Zamówienie przez internet (Darmowe)

Osobiście nie skorzystał bym z tej usługi ponieważ od kiedy tylko pamiętam to zawsze miałem problemy z zasięgiem Orange.
Dawno mnie tutaj nie było 

-
- Stały użytkownik forum
Mi się ta usługa podoba.
Jeżeli za piątke dostajemy 20 MB to wychodzi 25gr za 1MB
W simdacie jest 30gr za megabajt, a w orange po limicie dalej mamy internet (prędkość zawrotna ale do gg powinno starczyc
)
Jestem tylko wsciekły że nie ma tego w Mixie
#gatto_nero nie narzekaj bo i tak taniej niz w SimDacie
Jeżeli za piątke dostajemy 20 MB to wychodzi 25gr za 1MB
W simdacie jest 30gr za megabajt, a w orange po limicie dalej mamy internet (prędkość zawrotna ale do gg powinno starczyc

Jestem tylko wsciekły że nie ma tego w Mixie

#gatto_nero nie narzekaj bo i tak taniej niz w SimDacie

- mar_kow
- Mistrz bezprzewodowy
...A mi wystarczy usługa simdata - częste wyjazdy nie są w stanie "wytrącić" mnie z sieci - załadowałem "simkę" dwukrotnie przelewem z Allegro po 100 zł płacąc 120 zł (200 na koncie - czyli 80 zł gratis
) i tylko w razie potrzeby utrzymuję konto. Nie jest w stanie zaskoczyć mnie dłuższy wyjazd bez kasy na koncie. W domu nie potrzebuję bo mam 2 łącza po 1.5 Mbit/s...

-
- Stały użytkownik forum
mi się ta oferta podoba, lepsza od simdaty, 5zł 20mb teraz na wakacje jak znalazł
- Fanta
- Mistrz bezprzewodowy
Po wyczerpaniu limitu 20 MB możesz dalej korzystać tylko że z prędkością 16 kb/s.