Nie mogę przełączyć się z LTE na WCDMA Cyfrowy Polsat

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
kruk73
Początkujący użytkownik forum

Nie mogę przełączyć się z LTE na WCDMA Cyfrowy Polsat

Post autor: kruk73 »

Jak czytałem do 30.09.2012 należy zaktualizować karte SIM(Cyfrowy Polsat),trzeba przełączyć się z LTE na "tylko UMTS".Proste...ale nie wiem,co robię źle,że nie mogę się połączyć....
Zasięg LTE dosyć dobry -73dB,w menu aplikacji "sieć" wybieram "tylko UMTS",pokazuje mi się WCDMA na full,przycisk "połącz" jest aktywny.Po naciśnięciu nie można się połączyć,cały czas pokazuje ponów wybieranie.Próowałem kilkadziesiąt razy,bez skutku....
W "tylko LTE" normalnie się łączę.
Mam modem Huawei e398,apn multi.internet,nr dostępowy *99***1#
Tydzień temu jeszcze wszystko bylo ok.Nie mialem zasięgu LTE to przełączyłem się na HSP+.
Jak ustawiam "Auto" też automatycznie wykrywa LTE i się łączy,a przy innych ustawieniach jw. nie....
Przeciążona sieć?Od kilku dni?...A może robię coś nie tak?
Proszę,pomóżcie,bo podobno karta 30.09 przestanie działać...
Awatar użytkownika
jakubd
Stary wyga bezprzewodowy

Re: Nie mogę przełączyć się z LTE na WCDMA Cyfrowy Polsat

Post autor: jakubd »

SIM aktualizuje się automagicznie, nie trzeba nic robić, tylko trzeba się połączyć w trybie 3G. Włóż kartę SIM na kilka chwil do telefonu z UMTS 900 tak, żeby znalazł zasięg sieci chociaż na kilka chwil - i już.

Zmień także APN w aplikacji dostępowej na internet.cp - ten stary czasem sprawia problemy.
kruk73
Początkujący użytkownik forum

Re: Nie mogę przełączyć się z LTE na WCDMA Cyfrowy Polsat

Post autor: kruk73 »

Dzięki za podpowiedź,znalazłem inny sposób.Włożylem kartę SIM do modemu 3G w moim laptopie.Zapomniałem nawet,że laptop ma go wbudowanego :idea: ...
Połączył się bez problemu z UMTS.
APN zmienię,zgodnie z Twoją sugestią,być może to ten problem.
Dziekuję i pozdrawiam.
Problem rozwiązany.
ODPOWIEDZ