konfiguracja
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
konfiguracja
Witam wszystkich mam pytanie odnosnie konfiguracji dwoch routerow marki Airlive jeden to Wl1500 drugi Npower moj problem polega natym mieszkam na 3 pietrze w starym budownictwie posiadam internet z multimedia z modemem ADSL do niego kablem polaczylem router WL1500ktory przekazuje zapomoca kabla internet do komputera stacjonarnego oraz zapomoca wifi do lapka oraz odbiera sygnal z kamery zewnetrznej natym samym pietrze [obserwacja garazu ]obraz zapomoca wifi [poprostu chce uniknac kladzenia kabli] rozbudowuje monitoring o dodatkowa kamere umieszczona w piwnicy lecz tu brak zasiegu routera wl1500 i poto wlasnie kupilem router airlive n power tyko nieumie tego skonfigurowac zeby dzialalo oczywiscie bez kabli chcialbym zeby oile to mozliwe NPower byl jakby nadawca i odbiorca dla kamery i jesli sie da ale niekoniecznie zeby byl tez nadawca internetu jestem zielony wtych sprawach oczywiscie kamere wpiwnicy podlacze przewodem do routera tu problemem jest nieto ze niema zasiegu tylko ustawienia i konfiguracja routerow prosze o lopatologiczne wytlumaczenie mi co i gdzie wpisac w ustawieniach mecze sie ztym npower od dwoch dni i nic 

- wojteks
- *** Administrator ***
Re: konfiguracja
Kładź kable i nie kombinuj, kabel działa zawsze.radek111 pisze:poprostu chce uniknac kladzenia kabli
Nie pomagam na PW!
-
wojteks pisze:Kładź kable i nie kombinuj, kabel działa zawsze.
niestety musze pokombinowac kable sa widoczne a musze zlapac cwaniaka ktory mnie okrada
[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2012-09-17, 17:47 ]
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=59341#59341">Panie i Panowie tniemy cytaty!</a>
Ostatnio zmieniony 2012-09-17, 16:47 przez radek111, łącznie zmieniany 1 raz.
- wojteks
- *** Administrator ***
Chyba że tak.radek111 pisze: kable sa widoczne a musze zlapac cwaniaka ktory mnie okrada
Czy ten router podłączysz kablem do WL1500, w zasadzie innej opcji nie masz, skąd dasz mu zasilanie?radek111 pisze:i poto wlasnie kupilem router airlive n power
W Twoim przypadku o ile mógłbyś urządzenie dać gdzieś koło piwnicy to użyj Ovislink G.Duo w trybie AP Client i AP. Strona AP Client połączy z istniejącą siecią a AP zapewni dostęp kamerze w piwnicy.
Nie pomagam na PW!
-
Witam kolego Wojteks wlasnie tak chcialbym zrobic ze N power dzialalo by w trybie AP klienta tylko dlamnie to czarna magia co igdzie wpisac w routerach i tu wlasnie potrzebuje pomocy kogos kto lopatologicznie wytlumaczy mi co gdzie wpisac zeby to dzialalo Odnosnie pytania o kabel to nie niepodlacze kablem WL 1500 bo bedzie go widac tylko strona wifi wchodzi w gre
- wojteks
- *** Administrator ***
Zacznijmy od tego że użycie tego routera z pełną mocą jest nielegalne w PL.radek111 pisze:N power
Po drugie nie ma podwójnego radia a tylko oferuje tryb repeater który ewentualnie byś mógł użyć o ile zadziała, niestety nie bardzo wiem jak Ci pomóc w konfiguracji, nie znam tego sprzętu.
Nie pomagam na PW!
-
- Stały użytkownik forum
Czemu użycie z pełną mocą jest nielegalne?wojteks pisze:Zacznijmy od tego że użycie tego routera z pełną mocą jest nielegalne w PL.
[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2012-09-20, 17:08 ]
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=59341#59341">Panie i Panowie tniemy cytaty!</a>
Ostatnio zmieniony 2012-09-20, 16:08 przez mdfimage, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Moc jest limitowana przepisami. IIRC zreszta sprzet jest nielegalny, jesli moze nadawac z wieksza moca niz limit, niezaleznie na jaka moc go ustawisz.
Nie pomagam na PW.
-
No co jest panowie czyzby niebylo nikogo kto umie doradzic jak ustawic to ustrojstwo