Problem z Huawei e173

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
warkon
Początkujący użytkownik forum

Problem z Huawei e173

Post autor: warkon »

Witam wszystkich probojacych pomoc :) male intro : to jest moja pierwsza stycznosc z modemem nie wiem o nich nic . Jestem w holandii (modem hiszpanski nie wiem czy ma to cos do rzecy ) nie ma podobno sim locka i karte mam holenderska. Ok wiec zainstalowane zostalo poprawnie sprzet wykrywa wszystko ladnie smsy odbieram poprzez program (Movistar Escritorio) tak wiec niby zaladowane. Wykupilem pakier 150mb ale gdy proboje sie polaczyc z internetem wywala mi error: 619 (unable to connect to remote computer.Therefore the port used for this connection was closed. A jeszcze przed wybraniem polaczenia nie wiem czemu wyskakuje mi Roaming alert (You are about to to connect you in roaming and your customar data fares do not apply for the trafiic that consummate abroad bla bla bla (czemu niby roaming jest?) jezeli cos glupiego tu palnalem wybaczie ale takie rzeczy to nie moj konik :)

[ Dodano: 2012-09-16, 15:00 ]
dodam jeszcze ze jestem w holandii (karta holenderska) i tak samo porobowalem polaczyc sie z sieciami gprs w holandii (kpn,lebara,vodafone) i ciagle wyskakuje komunikat o roamingu
Awatar użytkownika
jakubd
Stary wyga bezprzewodowy

Re: Problem z Huawei e173

Post autor: jakubd »

1. Jaki APN do połączeń internetowych używa ta sieć holenderska? Czy ustawiłeś go i wybrałeś jako domyślny w programie sterującym modemem?
2. To czy roaming jest dla ciebie istotny czy nie to zależy od polityki sieci i powiązań miedzy nimi, tu musi wypowiedzieć się ktoś, kto zna tamten rynek. Na pewno będziesz musiał powiedzieć nam, z jakiej sieci masz SIMa i do jakiej sieci zalogował się modem.
warkon
Początkujący użytkownik forum

Re: Problem z Huawei e173

Post autor: warkon »

ns1.kpn-gprs.nl tu sie lacze jest to siec kpn ja mam sima w gt-mobile. A zadnego innego polaczenia nie bylo na liscie oprocz 3 hiszpanskich sieci (wtf) takich jak movistar.es
ODPOWIEDZ