Internet na Tablecie
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Internet na Tablecie
Witam, po uporaniu sie z problemem modemu 8level awrt+150 nadszedł czas na kolejny problem. Mianowicie jak podpiac pod to tableta?
Mianowicie tablet wylapuje wifi i jest podlączony lecz jest mała kłódka obok poloczenia.
Tablet jest firmy manta Android 4.0 Mid05 ( jak sie nie myle)
na kompie wpisywałem kody, a wiec co mam zrobic by tutaj dzialało.
[ Komentarz dodany przez: wojteks: 2012-09-19, 05:56 ]
<font color=orange>Poprawa pisowni.</font>
Mianowicie tablet wylapuje wifi i jest podlączony lecz jest mała kłódka obok poloczenia.
Tablet jest firmy manta Android 4.0 Mid05 ( jak sie nie myle)
na kompie wpisywałem kody, a wiec co mam zrobic by tutaj dzialało.
[ Komentarz dodany przez: wojteks: 2012-09-19, 05:56 ]
<font color=orange>Poprawa pisowni.</font>
Ostatnio zmieniony 2012-09-19, 04:56 przez mattxd50, łącznie zmieniany 1 raz.
- trybun
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Re: Internet na Tablecie
Kłódka, czyli pewnie sieć zabezpieczona i potrzebne hasło dostępu.mattxd50 pisze: Mianowicie tablet wylapuje wifi i jest podlączony lecz jest mała kłódka obok poloczenia.
-
haslo wpisuje normalnie takie jak jest podane, ale nadal nie działa...
zeby na laptopie działał musialem wpisywac kody dns
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
No to wpisz i na tablecie, w czym problem...trybun pisze:zeby na laptopie działał musialem wpisywac kody dns
-
taki jest problem ze tablet a dokladniej android potrzbuje wpisania wiecej kodów a ja mam tylko 2 -.-
- trybun
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Nie jestem zbyt biegły w tym temacie, ale z tego co widzę w konfiguracji tabletu, to dns-y wybiera się tylko przy statycznym adresie IP. Jednak połączenie i w tym wypadku - bez podawania tych dns-ów jest możliwe. Ja nigdy ich nie podawałem, a z połączeniem się nie miałem problemów. Nadal bym obstawiał że u Ciebie to coś nie tak z hasłem.mattxd50 pisze:haslo wpisuje normalnie takie jak jest podane, ale nadal nie działa...
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Nie rozumiem, o jakie "kody" chodzi.
Jeśli trzeba ustawić statyczne IP to przecież są do tego "opcje zaawansowane" w ustawieniach sieci, a jeżeli z DHCP nie dostaje się DNSów to trzeba ze sklepu Play zainstalować dowolny program typu "DNS changer", których jest tam od groma.
Jeśli trzeba ustawić statyczne IP to przecież są do tego "opcje zaawansowane" w ustawieniach sieci, a jeżeli z DHCP nie dostaje się DNSów to trzeba ze sklepu Play zainstalować dowolny program typu "DNS changer", których jest tam od groma.
-
Ja w podobnym temacie...
Mam tablet Trak tpad-7070 z androidem 2.3 kernel 2.6.32 i nie wiem jak uruchomic modem E398 z iPlus. Modem na laptopie win7 dziala poprawnie. Czy ktos moze mi podpowiedziec jak to zrobic, aby modem bezposrednio wpiety w USB tabletu dziala poprawnie? Czy musze kupic router i po wi-fi sie laczyc?
Z gory dziekuje za pomoc
Mam tablet Trak tpad-7070 z androidem 2.3 kernel 2.6.32 i nie wiem jak uruchomic modem E398 z iPlus. Modem na laptopie win7 dziala poprawnie. Czy ktos moze mi podpowiedziec jak to zrobic, aby modem bezposrednio wpiety w USB tabletu dziala poprawnie? Czy musze kupic router i po wi-fi sie laczyc?
Z gory dziekuje za pomoc