Modem E3131- router 6200n

Kwestie techniczne, konfiguracja i rozwiązywanie problemów z modemami GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA).

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
sylwin
Początkujący użytkownik forum

Modem E3131- router 6200n

Post autor: sylwin »

Witam.
Czy jest szansa że modem E3131 z play będzie współpracował z routerem Edimax 6200n
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Pozdrawiam.
atento
Stary wyga bezprzewodowy

Re: Modem E3131- router 6200n

Post autor: atento »

Myślę, ze powinieneś zapytać suportu edimaxa.

Nie wiem czy wolno podawać linki for, lecz to żadna konkurencja. Suport edimaxa

http://forum.edimax.pl/viewforum.php?f=22 masz tam pełno rożnego firmware, może któreś "zaskoczy" i możesz tam zadać pytanie
Fr33M4n
Początkujący użytkownik forum

Re: Modem E3131- router 6200n

Post autor: Fr33M4n »

sylwin pisze:Witam.
Czy jest szansa że modem E3131 z play będzie współpracował z routerem Edimax 6200n
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Pozdrawiam.
Mam ten router od ponad roku a modem E3131 kupiłem w styczniu. Urządzenia pracują ze sobą bez problemu w sieci Play. Modem wkładasz do rutera i ustawiniach rutera tylko wybierasz Play.

Modem jest docelowo U2100 dlatego jak chcesz używać tego zestawu do Aero2 to musisz odblokować U900 przy pomocy TNI. Ja tak zrobiłem i obecnie testuję Aero2. Musisz też wgrać firmware z niemieckiej strony Edimaxa do routera versja 26c. W routerze trzeba ustawić "darmowy" i *99***1#. Więcej info znajdziesz na forach. Po co godzinnych rozłączeniach router sam nawiązuje połączenie. Transfer 0.5Download/0.25Upload Mb/s, ping do Warszawy 75ms. Mały lag w grach FPS, można się przyzwyczaić. Na bliskich serverach brak lagu.

Modem jest dobry jak za jego cenę 21/5 Mb. Router raczej słaby, jak włączysz wifi to są lagi w grach i spada prędkość w sieci lokalnej o 15% dlatego używam tylko połączeń przez kable z wyłączonym wifi. Teraz nie kupiłbym tego routera.

Edit:
Pałna nazwa routera 3G-6200N

Edit:

W routerze gniazdo na usb do modemu jest zbyt blisko do gniazda na zasilanie i dodają 10 cm kabel przedłużkę na modem 3G usb. Nie można bezpośrednio podpiąc modemu do routera.
Fr33M4n
ODPOWIEDZ