witam serdecznie. Potrzebuje pomocy (od podstaw) zwiazanej z modemem vodafone k3765. Aero w ogole nie chce laczyc sie z oryginalnym rozwiazaniem dostarczanym wraz z patykiem usb. Na stronach zgodnosci modemow wyczytalem ze modem ten musi byc brandowany na e1762, zas na innej stronie powiedziano ze modem ten powinien byc brandowany na e160X (rev. 2)
stad moje pierwsze pytanie- ktore rozwiazanie jest latwiejsze i pewniejsze do wspolpracy z aero2?
moje kolejne pytanie to czy ktos moglby mi opisac proces brandowania modemu poczawszy od momentu kiedy wkladam modem do portu usb a tam cd rom zamiast modemu, ktorego szukaja wszystkie programy jakie nasciagalem do debrandowania i zmiany dashbordu?
z gory dziekuje o naswietlenie sprawy jak typowemu idiocie bez szkoly.
pozdrawiam
vodafone k3765, aero2 i windows 7
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
-
- Użytkownik forum
Re: vodafone k3765, aero2 i windows 7
Hejka
Przeczytaj chomika lesioło on wie wszytko jest bogiem w dziedzinie modemów
http://chomikuj.pl/lesiolo?b=1
tu masz jeden od niego mobile partner 23 PL
http://jdtech.pl/upload/Win%2023.002.08.03.51.exe
Przeczytaj chomika lesioło on wie wszytko jest bogiem w dziedzinie modemów
http://chomikuj.pl/lesiolo?b=1
tu masz jeden od niego mobile partner 23 PL
http://jdtech.pl/upload/Win%2023.002.08.03.51.exe
-
- Początkujący użytkownik forum
Re: vodafone k3765, aero2 i windows 7
zabrałem się jakoś do tego.
pobrałem sterowniki vodafone , po czym patyk został rozpoznany jako modem a nie sam napęd cd rom
pobrałem odpowiednie pliki ze strony dc i debrandowałem modem na e1762
sytuacja z modemem zmieniła się.
Top Net info rozpoznaje modem i pokazuje zasięg (ponad połowa)
jednak nadal nie moge połączyć się z Aero2.
nie chciałem rozłamywać karty więc włożyłem ją do iphone 2g, który w liście sieci znalazł aero2 ale z oczywistych przyczyn nie połączył się.
właśnie zainstalowałem nowego mobile partnera z linku od prosiaka , dziekuję za chęci.
restart niestety więc po powrocie dopiszę co słychać
niestety nowy mobile partner nie wykazuje chęci współpracy, informując o tym komunikatem :
Nie można się połączyć przed zarejestrowaniem w dostępnej sieci.
wyczytałem że problem dotyczy między innymi braku zasięgu. Chociaż wkładając kartę do iphona 2g sieć aero ukazała się jednak z przyczyn wiadomych nie uzyskałem połączenia.
Kolejny krok to zdjęcie simlocka z iphona 4s w celu sprawdzenia zasięgu a dopiero plik ipsw się pobiera więc kolejna aktualizacja posta po jailbreaku
niestety karta aero2 włożona w iphona 4s w ręcznym trybie wyszukiwania sieci nie pokazuje u mnie sieci aero ... jest plus, play, orange i tmobile.
Dzisiaj jadę do krakowa wieczorem więc sprawdzę działanie i zasięg i dam znać.
pozdrawiam
pobrałem sterowniki vodafone , po czym patyk został rozpoznany jako modem a nie sam napęd cd rom
pobrałem odpowiednie pliki ze strony dc i debrandowałem modem na e1762
sytuacja z modemem zmieniła się.
Top Net info rozpoznaje modem i pokazuje zasięg (ponad połowa)
jednak nadal nie moge połączyć się z Aero2.
nie chciałem rozłamywać karty więc włożyłem ją do iphone 2g, który w liście sieci znalazł aero2 ale z oczywistych przyczyn nie połączył się.
właśnie zainstalowałem nowego mobile partnera z linku od prosiaka , dziekuję za chęci.
restart niestety więc po powrocie dopiszę co słychać
niestety nowy mobile partner nie wykazuje chęci współpracy, informując o tym komunikatem :
Nie można się połączyć przed zarejestrowaniem w dostępnej sieci.
wyczytałem że problem dotyczy między innymi braku zasięgu. Chociaż wkładając kartę do iphona 2g sieć aero ukazała się jednak z przyczyn wiadomych nie uzyskałem połączenia.
Kolejny krok to zdjęcie simlocka z iphona 4s w celu sprawdzenia zasięgu a dopiero plik ipsw się pobiera więc kolejna aktualizacja posta po jailbreaku

niestety karta aero2 włożona w iphona 4s w ręcznym trybie wyszukiwania sieci nie pokazuje u mnie sieci aero ... jest plus, play, orange i tmobile.
Dzisiaj jadę do krakowa wieczorem więc sprawdzę działanie i zasięg i dam znać.
pozdrawiam