Internet T-mobile
Moderator: Moderatorzy
-
- Stały użytkownik forum
Internet T-mobile
Witam, ostatnio złożyłem sobie zestaw D100 + E3131 na aero2, działa to świetnie. 0.5 mb jest dla mnie zbyt małe, znalazłem oferte na telefon, mianowicie jakiś pakiet danych 100mb, po przekroczeniu tego limitu masz zmniejszoną predkość ale nadal możesz używać internetu. Robiłem to na telefonie i po wykorzystaniu limitu mam 2 mb/s jak stoje przy tym oknie skierowanym na nadajnik tmobile (tam też stoi antena 13 dbi). Tak więc chce to wypróbować, gdyż takie 2 mb za 9 zł miesięcznie praktycznie to dobra inwestycja (i tania). http://allegro.pl/3szt-starter-t-mobile ... 20392.html
chce kupić zestaw tych 3 kart sim i jedną doładować za te 10 zł i kupić pakiet po czym włożyć do modemu, czy te karty sim są legalne etc? rok ważności + 0.33 zł za sztuke? I czy nadal będę miał w miare rozsądny ping i upload? (nie mam pewności czy HSPA+ jest na takiej karcie telefonicznej).
chce kupić zestaw tych 3 kart sim i jedną doładować za te 10 zł i kupić pakiet po czym włożyć do modemu, czy te karty sim są legalne etc? rok ważności + 0.33 zł za sztuke? I czy nadal będę miał w miare rozsądny ping i upload? (nie mam pewności czy HSPA+ jest na takiej karcie telefonicznej).
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Re: Internet T-mobile
uberas pisze: gdyż takie 2 mb za 9 zł miesięcznie praktycznie to dobra inwestycja

System billingowy Ery (dla osób które nie wiedzą, co to jest: http://pl.wikipedia.org/wiki/Era_%28sie ... 3rkowej%29 ) jest tak tragiczny że zdarzają się takie kwiatki jak naliczanie danych z dużym opóźnieniem, ale nie licz że nie będziesz miał lejka przez miesiąc.
Co najwyżej przez kilka dni.
A na kolejnej karcie może to być kwestia godzin.
-
- Stały użytkownik forum
No mam tak już któryś miesiąc, nic się nie zmienia.
-
- Specjalista bezprzewodowy-senior
Chcesz powiedzieć, że masz starter taktaka, który doładowałeś za 10 zł, kupiłeś blueconnect max 100 megabajtów za 9,08 zł (http://www.t-mobile.pl/pl/indywidualni/ ... la_prepaid) i po wyczerpaniu tych 100 megabajtów masz wciąż prędkość na tej karcie 2 mbit/s? jak testujesz tą prędkość?uberas pisze:No mam tak już któryś miesiąc, nic się nie zmienia.
-
- Stały użytkownik forum
Mam karte SIM od tmobile w mixie 25zł. Włączyłem tam jakieś blueconnect max czy coś 100 mb pakiet danych za 9.08zł po przekroczeniu danych prędkość zwalnia. Przekraczam to w jeden dzień i nadal mam 2 mb/s.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
uberas, to się tylko cieszyć. Prędkość może, ale nie musi zostać ograniczona.
-
- Stały użytkownik forum
Czyli jak mi tak nie zwalnia za bardzo to powinienem używać tej karty SIM z mixa? Chcę kupić inna, gdyż na tej mam nr telefonu, który jest mi potrzebny.
-
- Początkujący użytkownik forum
Panowie co jest mam modem sierra wireless 307 usb, z karta pre-paid orange smiga bez najmniejszych problemow, a z pre-paidem T-mobile co chwile mnie rozlacza, nieraz nawet co sekunde. APN mam ustawiony internet, hasla i uzytkownik puste, probowalem juz wpisac w uzytkownika i haslo takze internet, to samo, rowniez APN erainterne, dalej laczy sie i za chwile rozlacza, na koncie mam 2 GB promocyjne i rowniez 25 zl. Cos trzeba dla T-mobile przestawiac ? Uzywam najnowszego AirCard Watcher Sierry.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Wygląda na jakiś problem z siecią. Jaki masz zasięg? To samo w 3G i w 2G? Powinno być tylko APN internet i tyle (bez loginu i hasła).
-
- ### BAN ###
Tak jak powyżej,jeżeli w dalszym ciągu występują problemy to obstawiam awarie sieci,która nie powinno potrwać długo. Podaj jaki masz zasięg.