Modem z play , internet iplus , router tp link 3020 ..... na początku było wszystko ok (komplet używany około miesiąca w różnych miejscach )
Problem wygląda... tak po miesiącu używania modemu + routera a zaczęło się to samochodzie w trakcie jazdy, używania internet przestał działać ... nie wiadomo było co zrobić bo włączany był i wyłączany kilka razy i nic ; w końcu włożyłem do kompa i odpaliłem przez program play i zaczął działać na kompie ; potem włożyłem do routera odpaliłem sprzęt zrobiłem konfiguracje sieci w routerze potem restart routera i zaczęło działać
I problem jest taki ... teraz codziennie (czasami sam rozłącza ) raz połączy raz nie
Żeby odpalić internet po tym jak nie chce podłączyć przez router muszę odłączyć modem z routera , wpiąć do komputera , połączyć przez program play ( teraz zapala się dioda czyli niby wszystko ok czyli połączyło ale internet nie przełącza stron i nie widać transferu) odłączam modem z kompa , wpinam do routera , robię konfigurację netu na routerze , robię restart ............ i dopiero wtedy zaczyna działać
Sprawdzane w różnych miejscach i wszędzie jest tak samo
Problem Huawei E3131 + router 3020
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum