Mam pewien problem który jak sądzę pomożecie mi go rozwiązać. Otóż nie dawno przerzuciłem się z komputera stacjonarnego na laptopa przedtem nie przeszkadzało mi jak miałem komputer podłączony do internetu kablem do czasu kiedy kupiłem laptopa. Zrobiłem mały schemacik żeby jakoś ułatwić wam rozwiązanie mego problemu:

A więc tak antenę posiadam o nazwie ,,Nano Bridge M5 5GHz AirMax 2x2 Dish Antenna Feed"
kabel od anteny idzie przez ścianę do mojego pokoju który jest podłączony do takiego małego pudełka o wymiarach dłu 8cm x szer 4cm x wys 2cm nie wiem jak to nazwać. I te pudełko ma wejście na zasilanie oraz dwa wejścia na kabel ethernet i kabel z anteny idzie do wejścia o nazwie ,,POE" a drugie wejście w tym pudełku o nazwie ,,LAN" idzie kabel ethernet do laptopa.
I teraz tak chciałbym zrobić wifi tylko nie wiem co i jak co mam kupic jak podłączyć. Ma to wyglądać tak żeby zrobić wifi na dwa laptopy ponieważ za ściana jest pokój mojej Siostry która cały czas siedzi w moim pokoju i i godzinami spędza czas na nk i facebooku i przez to są same kłótnie. Da się zrobić tak żeby z wifi korzystały dwie osoby jednocześnie oraz żeby mój laptop nie musiałby być włączony żeby moja Siostra korzystała z WiFi?
Więc jeżeli jest taka możliwość proszę napisać co kupić. Internet prawdopodobnie ma pasmo 2,4GHz.
Ip config:

Dziękuje za przeczytanie mojego posta oraz pozdrawiam !