sprzęt do zab sieci
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
sprzęt do zab sieci
Potrzebuje pomocy w celu doboru niezbędnego sprzętu do objęcia sygnałem domu piętrowego+dom sąsiada - w odległości 300m(widoczność wzorowa-żadnych przeszkód)
Obecnie posiadam router TP Link TD 8960N - podpiąłem do niego 2 antenki z allegro 12dbi. Niestety sygnał rozchodzi się tylko na piętrze.gdzie mam router. Sygnał na parterze jest marny albo zerowy.. - może z winy antenek z allegro?
Sąsiad posiada antenę typu Yagi - zdaje się, że 17db.+ovislinka do odbioru sygnału(w planie zakup routera do rozysłania sygnału na cały jego dom) Antene ma skierowaną na moje okno - gdzie mam router - więc sygnał odbiera ale nie jest mocny - często narzeka.
Czego oczekuje:
-wysłać sygnał na parter domu,
wzmocnić sygnał dla sąsiada
jakiego sprzętu potrzebuje?
Obecnie posiadam router TP Link TD 8960N - podpiąłem do niego 2 antenki z allegro 12dbi. Niestety sygnał rozchodzi się tylko na piętrze.gdzie mam router. Sygnał na parterze jest marny albo zerowy.. - może z winy antenek z allegro?
Sąsiad posiada antenę typu Yagi - zdaje się, że 17db.+ovislinka do odbioru sygnału(w planie zakup routera do rozysłania sygnału na cały jego dom) Antene ma skierowaną na moje okno - gdzie mam router - więc sygnał odbiera ale nie jest mocny - często narzeka.
Czego oczekuje:
-wysłać sygnał na parter domu,
wzmocnić sygnał dla sąsiada
jakiego sprzętu potrzebuje?
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Re: sprzęt do zab sieci
Neostrada ?roseus pisze:Obecnie posiadam router TP Link TD 8960N
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Dokladnie tak dzialaja antenki 12 dBi. Zeby objac pietro, potrzebujesz 0 dBi. Albo AP na pietrze.roseus pisze:podpiąłem do niego 2 antenki z allegro 12dbi. Niestety sygnał rozchodzi się tylko na piętrze.gdzie mam router.
Kto jest dostawca internetu?roseus pisze:wzmocnić sygnał dla sąsiada
Nie pomagam na PW.
-
- Początkujący użytkownik forum
dostawcą jest firma internetowa z małej miejscowości - mam go po kablu - 16Mb/w nocy 30Mb
niestety te antenki <font color="#FF0000"><b>***Cenzura***</b></font> dają i parter jest bez sygnału - mam pomysł żeby dokupić na parter Access Point TP-Link TL-WA500G - i żeby działał w trybie repetera/mam nadzieje że wyłapie sygnał/ - ma to sens?
niestety te antenki <font color="#FF0000"><b>***Cenzura***</b></font> dają i parter jest bez sygnału - mam pomysł żeby dokupić na parter Access Point TP-Link TL-WA500G - i żeby działał w trybie repetera/mam nadzieje że wyłapie sygnał/ - ma to sens?
- wojteks
- *** Administrator ***
To dobry pomysł.roseus pisze:mam pomysł żeby dokupić na parter Access Point TP-Link TL-WA500G
Nie, połącz go kablem do routera.roseus pisze:i żeby działał w trybie repetera/mam nadzieje że wyłapie sygnał/ - ma to sens?
Nie pomagam na PW!
- Patryk
- Guru bezprzewodowy
Tylko ten router ADSL TP Link TD 8960N do takich przepływności niezbyt pasujeroseus pisze:dostawcą jest firma internetowa z małej miejscowości - mam go po kablu - 16Mb/w nocy 30Mb

- krystianb
- Guru bezprzewodowy
Kolego a weź mi powiedz do którego gniazda w routerze masz ten internet podłączony?roseus pisze:dostawcą jest firma internetowa z małej miejscowości - mam go po kablu - 16Mb/w nocy 30Mb
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!