Huawei E3131 po co odblokowywać do Aero2
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Huawei E3131 po co odblokowywać do Aero2
Zakupiłem już dwa modemy Huawei E3131 pod Aero2 i moje użytkowanie ograniczyło się jedynie do instalacji oprogramowania play oraz ustawienia profilu darmowy. Moje pytanie brzmi poco odblokowywać go opisaną wszem tu metoda i instalowaniu innego oprogramowania skoro modemy działają bezproblemowo bez konieczności podejmowania jakichkolwiek kroków. Poza tym bezproblemowo i nie zauważalnie przełącza się miedzy trybami hsdpa a wcdma (dioda zmienia kolory). Także proszę o objaśnienie o co chodzi i dlatego jest wszędzie wokół tego odblokowywania tyle szumu.
- pogodabartek
- Stary wyga bezprzewodowy
Re: Huawei E3131 po co odblokowywać do Aero2
Możliwe, że te z najnowszej dostawy już nie potrzebują być odblokowywane.
-
Jeden z modemów zakupiłem pod koniec lipca drugi w połowie sierpnia z Play. Chociaż z wyglądu zewnętrznie są takie same to ten później kupiony podpinany do tego samego laptopa odnowa instaluje oprogramowanie twierdząc iż poprzednie jest nieaktualne i na odwrót. Poza tym zauważyłem pomimo tego że są to te same modele mają delikatnie rożne odcienie koloru diody podczas pracy w poszczególnych trybach hsdpa i wcdma
- jakubd
- Stary wyga bezprzewodowy
Procedura tzw. "odblokowywania" jest faktycznie niepotrzebna - od kilku dni nie ma już kart z blokadą TS11. A różnice sprawdzę z ciekawości, bo mam taką możliwość.
-
Mam pytanie działa mi internet w Warszawie ale mam bardzo słaby sygnał 20-30%. Czy ja coś przy ustawianiu w TOP NET INFO źle ustawiłem czy to normalne. Jestem zdziwiony bo czytałem że ten modem łapie bardzo dobry sygnał.
- wojteks
- *** Administrator ***
Na balkonie czy poza budynkiem też taki słaby jest, w innej lokalizacji np. na wyższym piętrze coś się zmienia?czaron87 pisze:le mam bardzo słaby sygnał 20-30%
Nie pomagam na PW!