Router ADSL do grania z mozliwie najmniejszym opoznieniem

Sieci bezprzewodowe w technologii 2.4 GHz i 5 GHz oraz usługi polskich operatorów WiFi / Wi-Max / HiperLAN, dyskusje o routerach.
Reklama: Szukasz dostawcy internetu? Sprawdź https://isp.today/pl/ ogólnoświatowy katalog dostawców internetu.

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
CameliQs
Początkujący użytkownik forum

Router ADSL do grania z mozliwie najmniejszym opoznieniem

Post autor: CameliQs »

Witam.
Przegladajac artykuly i testy dotyczace routerow nie znalazlem niczego konkretnego na temat jaki mnie interesuje, a mianowicie:
Szukam routera z wbudowanym modemem ADSL, ktory zagwarantuje mi najnizsze opoznienia (z wlasnego doswiadczenia wiem, ze ping w zaleznosci od modelu routera mogl wzrosnac o kilka-kilkanascie ms). Komputer bedzie podlaczony kablem ethernet (dlategotez siec bezprzewodowa jest dla mnie drugorzedna sprawa, ale miło by bylo jakby spelniala podstawe funkcje). Druga rzecz to stabilnosc polaczenia internetowego na slabej jakosci laczu (aktualnie mam Netgear dgn1000, ktory lubi zrywac mi polaczenie na Orange Freedom).

Jesli router bedzie mial bardzo dobre parametry to chetnie kupie starsza konstrukcje jednakze prosilbym o podawanie propozycji w mozliwie niskim pulapie cenowym.

Z gory dziekuje,
CameliQs
key
*Mistrz bezprzewodowy*

Re: Router ADSL do grania z mozliwie najmniejszym opoznieniem

Post autor: key »

CameliQs pisze:prosilbym o podawanie propozycji w mozliwie niskim pulapie cenowym.
Uzywany AVM 7270.
Nie pomagam na PW.
CameliQs
Początkujący użytkownik forum

Re: Router ADSL do grania z mozliwie najmniejszym opoznieniem

Post autor: CameliQs »

Dziekuje za propozycje, ale aktualnie dostepny jest tylko jeden model (uzywany) w okolicach 500 zł. Nie sprecyzowalem dokladnie o jakiej kwocie mowilem, ale mialem na mysli cos w okolicach 200 zl (dlatego zaproponowalem, ze moze byc to starsza, uzywana konstrukcja).
ODPOWIEDZ