key pisze:Jakie IP dostaje router po DHCP? Kto ustawial failback?
Daj wynik tracert 8.8.8.8 - tekstowo.
Na razie podłączyłem do testów laptopa - 192.168.100.143 dostaje
Falilback oraz wszystko inne poza przekierowaniem ustawiał admin podczas podłączania sprzętu
Mialo byc tekstowo i bez zakreslania na czerwono informacji, ktore sa potrzebne do zdiagnozowania problemu....
Ale IMHO i tak jestes za NATem.
[ Dodano: 2012-10-05, 13:43 ]
Punkt 2 jest osiagalny z zewnatrz. 192.168.100.1 to twoj router - powinno dzialac. Maszyna z koncowka 144 ma na twardo przydzielony IP?
key pisze:Mialo byc tekstowo i bez zakreslania na czerwono informacji, ktore sa potrzebne do zdiagnozowania problemu....
Ale IMHO i tak jestes za NATem.
[ Dodano: 2012-10-05, 13:43 ]
Punkt 2 jest osiagalny z zewnatrz. 192.168.100.1 to twoj router - powinno dzialac. Maszyna z koncowka 144 ma na twardo przydzielony IP?
Wracam do tematu
Przekierowanie portu działa OK tylko jesli jestem poza moją siecią. Jesli jestem w domu i wpisze adres zewnętrzny (85.14.xx.xx) to nie da sie wejsc na serwer który mam w domu. Musze wpisac adres wew (192.168.100xx). Pytałem admina i mowi ze nie da sie nic z tym zrobic, ale może jest jakiś inny sposób?
Potrzebowałem to do widgetu na androidzie który pobiera dane z mojego serwera w sieci wew. W widgecie mozna podac tylko jeden adres, wiec jak podałem wew. to nie działał na zew. i odwrotnie. Poradziałem sobie w ten sposób ze plik ftpem kopiuje co kilka minut na inny serwer poza moją siecią. Dziekuje wszystkim za pomoc
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez LeszekTG, łącznie zmieniany 1 raz.