Co wybrać internet prepaid?

[Reklama] Telefony satelitarne wszystkich sieci Thuraya, Iridium, Inmarsat https://ts2.shop/pl/3-telefony-satelitarne

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
ma5ter
Początkujący użytkownik forum

Co wybrać internet prepaid?

Post autor: ma5ter »

Witam, przyszedł czas że muszę zainteresować sie internetem na prepaid-zie i prosiłbym o pomoc co wybrać jeżeli chodzi o szybkość, pakiety danych do wykorzystania i cenę. Dokładnie w takiej kolejności. Internet będzie zakładany w Nowym Gulczewie, pow. Płock, ul. Kmicica. Mam do dyspozycji modem Sierra Wireless USB 307. Jeżeli miałoby to przyzwoite prędkości, a także w miare duże pakiety danych do wykorzystania, mógłbym zastanowić sie nad abonamentem podpisanym na rok. Dziękuje za pomoc.
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

Re: Co wybrać internet prepaid?

Post autor: wojteks »

W zasięgu jakich sieci 3G (4G) jesteś, sprawdź na stronach operatorów lub wyszukaj telefonem z WCDMA900 i WCDMA2100.
Nie pomagam na PW!
ma5ter

Teraz nie jestem w domu, będę za tydzień, przypuszczam że u mnie są dostępni wszyscy operatorzy w 3G. Obecnie mam słaby internet satelitarny i mapki operatorów nie chcą się wczytywać za dużo danych. :(
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

ma5ter pisze:będę za tydzień,
To się odezwij, najtaniej z długą ważnością sa karty Orange Free na Kartę na alle...
Nie pomagam na PW!
ma5ter

Zgadza się, ale słyszałem że jakoś kompresują neta, że strony nie chcą się otwierać, dlatego chyba dla mnie odpada. Dodatkowo nie mają chyba nocnego transferu, żeby sobie uT ustawić na jakieś ściągnięcie.
Awatar użytkownika
wojteks
*** Administrator ***

ma5ter pisze:ale słyszałem że jakoś kompresują neta,
To prawda ale ja nie zauważam niedogodności z tego powodu. Mój dostęp przez OFnK to tylko zastępstwo chwilowe stałego łacza.
Nie pomagam na PW!
Awatar użytkownika
krystianb
Guru bezprzewodowy

Post autor: krystianb »

ma5ter pisze:Dodatkowo nie mają chyba nocnego transferu, żeby sobie uT ustawić na jakieś ściągnięcie.
Noce bez limitu w prepaidzie to tylko u playa. Chyba, że się coś zmieniło.
Za prośbę pomocy na gg/pw gwarantuje czerwony prezent!
ma5ter

plus tez ma nie najgorzej 50 Gb to juz jest troche, zastanawiam sie tylko kto bedzie mial najlepszy (czyt. najszybszy) nadajnik w mojej okolicy

Może, ktoś kto się zna sprawdziłby jaka sieć ma najbliżej nadajnik od mojego miejsca podanego w pierwszym post-cie.
ODPOWIEDZ