Informacje na temat podłączania i doboru anten GSM (GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA i HSUPA), lokalizacji nadajników, zasięgów, wymuszania EDGE/3G, funkcjonowania sieci i awarii BTS-ów.
witam! od czasu do czasu, praktycznie codziennie w godzinach nocnych i wieczornych lte podaje pingi 225 down 2,3 Mb/s i up 0.1Mb/s . LTE czyli w teorii powinno być ok...
WujekRada pisze:Jaka jest przyczyna tak nagłego spadku internetu?
Powód:
WujekRada pisze:codziennie w godzinach nocnych i wieczornych
Obciążenie sieci. Nie koniecznie samego LTE na stacji bazowej a łącza, które łączy stację ze światem (najpewniej; poza LTE; jest tam też HSPA+ 900, HSPA+2100, GSM900/1800).
ja.michal pisze:Nie koniecznie samego LTE na stacji bazowej a łącza, które łączy stację ze światem (najpewniej; poza LTE; jest tam też HSPA+ 900, HSPA+2100, GSM900/1800).
O ile tak jest w rzeczywistości? Jest duże tego prawdopodobieństwo tzn. że na stacji źle jest ustawiony podział pasma,QoS. Z własnego doświadczenia-korzystając z HSPA+ Aero2 iPlus muszę wyrazić olbrzymie zdziwienie że przez tak długi okres po fuzji spółek do jednego koncernu nie skorzystano z ustawień stacji Polkomtela (już nawet efekt zarządzania pasmem widać w przypadku BDI tego operatora, które działa stabilniej od usługi komercyjnej).
Witam ,
Mam ten sam problem zaczął on występować dość niedawno i przejawia się tym że codziennie od godziny mniej więcej 19 do 22 pingi są na poziomie 200. Czy jest jakieś wyjście z tej sytuacji ? Wysłałem zgłoszenie techniczne do Cyfrowego Polsatu lecz jeszcze po 2 tygodniach nie doczekałem się odpowiedzi
jeszcze po 1 pytaniu do nich co sie dzieję dostałem taką odpowiedź która kompletnie nie miała nic wspólnego z moim pytaniem:
"Szanowny Panie
Zawiadamiamy, że Operator podaje jedynie do wiadomości obszar zasięgu sieci, a nie zobowiązuje się do świadczenia usług w konkretnych miejscach zaznaczonych na mapie zasięgu. Mapa ma jedynie znaczenie informacyjne, a nie zobowiązaniowe. Informacyjny charakter danych o zasięgu wynika z istoty świadczenia usług telekomunikacyjnych za pomocą fal radiowych. Usługi te mogą być miejscowo niedostępne lub korzystanie z nich może być utrudnione ze względu na charakter tych fal.
Zjawisko ograniczonego zasięgu jest zjawiskiem normalnym – Operator gwarantuje i świadczy usługi telekomunikacyjne, w zakresie istniejących możliwości technicznych (§2 pkt 4 Regulaminu świadczenia usługi telekomunikacyjnej dostępu do Internetu przez Cyfrowy Polsat). Podpisując Umowę z Cyfrowym Polsatem, zaakceptował Pan wszystkie jej postanowienia, w tym obecny zasięg. Nie gwarantujemy swoim Klientom dostępu do sieci w każdym punkcie, w każdym budynku, czy pomieszczeniu, gdyż z uwagi na charakter sieci jest to niemożliwe. Zwracamy uwagę, że zasięg sieci Cyfrowego Polsatu oraz prędkość transmisji danych uzależnione są od wielu czynników. Najistotniejszymi są uwarunkowania geograficzne, urbanistyczne oraz techniczne.
W związku z powyższym odległość od najbliższego nadajnika, wysokie budynki wokoło, ukształtowanie terenu, odległość do okna, aktualne obciążenie stacji nadawczych, warunki atmosferyczne oraz parametry techniczne komputera, z którego Pan korzysta, to najistotniejsze czynniki mające wpływ na jakość świadczonej usługi (§5 pkt 6 Regulaminu świadczenia usługi telekomunikacyjnej dostępu do Internetu przez Cyfrowy Polsat).
"
To pewnie przeciążony nadajnik, ale z Nimi nie wygrasz tylko reklamuj i czekaj i żądaj pisemnej odpowiedzi, a jak zakończy się proces reklamacji to wtedy do UKE skargę jeśli nic nie zrobią. Bo ja sam czekam i się doczekać nie mogę.
tak prezentują się wyniki dla "ping onet.pl" o godzinie 20:30
Microsoft Windows [Wersja 6.1.7601]
Copyright (c) 2009 Microsoft Corporation. Wszelkie prawa zastrzeżone.
C:\Users\test>ping onet.pl
Badanie onet.pl [213.180.141.140] z 32 bajtami danych:
Odpowiedź z 213.180.141.140: bajtów=32 czas=253ms TTL=58
Odpowiedź z 213.180.141.140: bajtów=32 czas=297ms TTL=58
Odpowiedź z 213.180.141.140: bajtów=32 czas=274ms TTL=58
Odpowiedź z 213.180.141.140: bajtów=32 czas=304ms TTL=58
Statystyka badania ping dla 213.180.141.140:
Pakiety: Wysłane = 4, Odebrane = 4, Utracone = 0
(0% straty),
Szacunkowy czas błądzenia pakietów w millisekundach:
Minimum = 253 ms, Maksimum = 304 ms, Czas średni = 277 ms
to jest jakiś dramat z tym LTE. Moim zdaniem jest to przesada czy oni mogą po prostu to olać nic z tym nie zrobić ?
Może jest za dużo budynków po drodze i stacja ma słaby dosył lub po porostu dużo ludzi z tej stacji korzysta i tyle, ale Plus/Polsat wie swoje, bo u mnie loguje modem do dalszej stacji HSPA+ i jest ok, bo 5km to jest ok i super wg. Nich, ale wiesz LTE pracuje na 1800 więc podobnie jak 2100 to działa, czyli lipa.