Witam !
Chciałbym się was zapytać jaki operator ma najdłuższą ważność konta przy najmniejszym doładowaniu (np. za 15zł - rok czasu) i do tego tak w miarę tani (żeby za te 15zł było te 250-500MB) bo potrzebuje taki internet "awaryjny" i od czasu do czasu na jakąś tam małą podróż i mam nieużywany telefon nokia e51 i ona może być jako Router Wifi i to niekiedy jak jestem w trasie to mógłbym sobie posurwować szybciej po internecie (mój wave 533 nie ma 3G ;/ ). Przy moim domie mają zasięg: Plus/Play/Orange/T-Mobile. Aero2 odpada ponieważ nie ma UMTS ani zasięgu od nich nie mam. 3G mam jedynie w T-Mobile ale także słaby, jest to "awaryjny" internet i testowałem przeglądanie internetu na EDGE i powiem wam, że jako "awaryjny" może być ważne tylko aby nie trzeba było go doładowywać co miesiąc tylko np. co rok i to nie za 100zł tylko za np. 25zł/rok. Jest taki pakiet, który spełniałby moje oczekiwania ??
Sprawdzałem telefonem komórkowym, a po 2 jestem w małej wsi w woj. Opolskim i na mapie zasięgu nawet nie ma tam małej kropki zasięgu...
============= DODANO ================
z tego co przeczytałem to w Orange Free na kartę nie ma tak, że doładuję za jakąkolwiek stawkę i mam przez cały rok ważne konto ;/ i tam 100zł jest na 6 miesięcy chyba, że źle szukam ;/ : http://www.orange.pl/kid,4002009449,id, ... ticle.html
Tam jest napisane, że ważność konta jest cały czas wystarczy tylko korzystać z internetu... spotkał się kiedyś ktoś z takim czymś i jak ta oferta T-Mobile działa (mam bardzo dobry zasięg T-Mobile i teraz robiłem porównania operatorów i takie coś znalazłem) ??
liske1 pisze:że ważność konta jest cały czas wystarczy tylko korzystać z internetu
Może jeszcze regulaminy przeczytaj.
Starter za 25zł to bonus 2GB ważny 30 dni a potem leci z kasy i jest ważne 1 rok od ostatniego połączenia. Sesje są rozliczane co 100kB (osobno wysyłane/odbierane).
Przy kolejnych doładowaniach masz za 25zł bonus 2GB ważny 30dni a ważność konta nadal rok od ostatniego połączenia.
Na Twoim miejscu nie zastanawiałbym się ani przez chwilę. Kup startera Blueconnect i testuj, trzeba tylko uważać z tymi bonusami. Potwierdzenie przyznania ich SMS-em od T-Mobile może przyjść nawet dopiero po kilku dniach i kasa jest najpierw pobierana z tych 25 PLN. Aby sprawdzić ile pozostało z przyznanego bonusu należy logować się na stronę www.iblueconnect.pl
Dzisiaj dostałem na testy (tzn. dostałem z zakrętki od Coca-Coli ) starter od play i wybrałem taryfę "Lubię to! " i zrobiłem test łącza (Zasięg: 3.5G 3/4 kreski na 7) i wyszło mi coś takiego: to jest dobry wynik czy zły ??