Z góry przepraszam, bo wiem, że na internecie jest sporo tematów poruszających temat beznadziejności wifi w tym routerze, ale że nigdzie nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie, to postanowiłem spróbować u Państwa.
Otóż od kilku miesięcy posiadam w/w router. Kablowo podłączony do komputera działa bez zarzutu, podobnie po wifi telefon i laptop żony działają świetnie (choć nie wiem czy wyciągają maksymalną prędkość, ale problemów nie było nigdy).
Dramat za to jest z konsolą ps3. Już nie wiem co mogę poprawić. Router jest w zasadzie blisko konsoli. Wyłączyłem firewalla i opcje ochronne w tej zakładce. A na ps3 filmy puszczane z komputera przez ps3ms zwyrają nieustannie, z gier mnie wyrzuca (wylogowywuje z psnetwork), a gra 1,5gb potrafi się ściągać pół dnia lub dłużej.
Proszę o jakąkolwiek radę co mogę w tym routerze ustawić żeby było dobrze lub nawet nie dobrze, ale trochę lepiej ? Dodam tylko, że router jest ustawiony standardowo przez techników upc i w zasadzie nic na ten moment nie jest zmienione.
z opcji wybrane to np:
- closed network: open
- ap isolate: enabled
- szyfrowanie wpa2psk tkip+aes
- 54g mode: auto
- 54g protection: auto
- xpress technology: enabled
- bandwitch: 40mhz, upper
- kanały sprawdzałem chyba wszystkie
ps. router nie stoi obok źródeł sygnały typu mikrofalówka

bardzo Was proszę o jakąkolwiek pomoc bo mnie już trafia