Problem z aktywacją pakietu internetu na 30 dni w AldiTalk!
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
Problem z aktywacją pakietu internetu na 30 dni w AldiTalk!
Witam!
Mój brat pracuje aktualnie w Niemczech i ma problem z internetem AldiTalk...
Dokładnie chodzi o to, że nie może włączyć pakietu na 30 dni, mimo że poprawnie doładował konto za 15 Euro...
W jaki sposób brat może włączyć sobie pakiet internetu na 30 dni w Aldi Talk...
Wcześniej korzystał z jakiejś kombinacji aktywującej pakiet - dzwonił na numer 1155 i wciskał jakieś klawisze (nie pamiętam jakie) i zawsze działało, tzn. przychodził sms z potwierdzeniem i internet działał bezproblemowo przez te 30 dni - teraz brat nie może tego włączyć w sposób w jaki robił to do tej pory...
Proszę o poradę!
Mój brat pracuje aktualnie w Niemczech i ma problem z internetem AldiTalk...
Dokładnie chodzi o to, że nie może włączyć pakietu na 30 dni, mimo że poprawnie doładował konto za 15 Euro...
W jaki sposób brat może włączyć sobie pakiet internetu na 30 dni w Aldi Talk...
Wcześniej korzystał z jakiejś kombinacji aktywującej pakiet - dzwonił na numer 1155 i wciskał jakieś klawisze (nie pamiętam jakie) i zawsze działało, tzn. przychodził sms z potwierdzeniem i internet działał bezproblemowo przez te 30 dni - teraz brat nie może tego włączyć w sposób w jaki robił to do tej pory...
Proszę o poradę!
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Re: Problem z aktywacją pakietu internetu na 30 dni w AldiTalk!
Dziala dokladnie jak do tej pory. Brat moze tez sprobowac uruchomic to przez net.
Nie pomagam na PW.
-
A czy mógłbyś podać ten sposób aktywacji jak to robić dla potwierdzenia, że nic się na pewno nie zmieniło?
O co chodzi ze sposobem przez net?
Osobiście nie jestem w temacie i się na tym nie znam, brat prosił mnie telefonicznie by sprawę jakoś naprostować, więc poproszę Was o łopatologiczne opisanie sprawy bym nie miał problemu z przekazaniem tego bratu...
Dziękuję i pozdrawiam!
O co chodzi ze sposobem przez net?
Osobiście nie jestem w temacie i się na tym nie znam, brat prosił mnie telefonicznie by sprawę jakoś naprostować, więc poproszę Was o łopatologiczne opisanie sprawy bym nie miał problemu z przekazaniem tego bratu...
Dziękuję i pozdrawiam!
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Jest nowa struktura menu i pakiety. Trzeba sluchac i naciskac.
Wchodzac na www.alditalk.de mozesz sie zalogowac i przez net aktywowac pakiet.
Kod: Zaznacz cały
Internet-Flatrate S
für nur 3,99 € pro 30 Tage (1,6)
Internet-Flatrate M
für nur 6,99 € pro 30 Tage (1,2)
Internet-Flatrate L
für nur 9,99 € pro 30 Tage (1,7)
Internet-Flatrate XL
für nur 14,99 € pro 30 Tage (1,3)
Nie pomagam na PW.
-
Ja rozumiem - brat dobrze nie gada po niemiecku i pewnie dlatego nie załapał - zawsze aktywował "z kartki", gdzie miał napisane co i jak naciskać...
Czy byłbyś w stanie podać mi co teraz po zmianie struktury menu i pakietów trzeba naciskać by aktywować te 30 dni internetu?
Przepraszam za takie noobskie pytanie ale naprawdę sam sobie nie poradzę bo w ogóle nie znam języka, a brat zna słabo...
Wysłałbym mu sms'em nowy sposób aktywacji pakietu i myślę, że to by załatwiło sprawę!
Dziękuję i pozdrawiam!
Czy byłbyś w stanie podać mi co teraz po zmianie struktury menu i pakietów trzeba naciskać by aktywować te 30 dni internetu?
Przepraszam za takie noobskie pytanie ale naprawdę sam sobie nie poradzę bo w ogóle nie znam języka, a brat zna słabo...
Wysłałbym mu sms'em nowy sposób aktywacji pakietu i myślę, że to by załatwiło sprawę!
Dziękuję i pozdrawiam!
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Musial bym sie przeklikac, a ze mam aktywny pakiet nie ma to najmniejszego sensu. Zaloguj sie na stronce i zrob za brata. Jest latwiej jak nie rozumiesz co gadaja.
Nie pomagam na PW.
-
Problem w tym, że próbując założyć konto przez internet dostaję info:
Czy może mi ktokolwiek inny korzystający z AldiTalk podać nową procedurę aktywacji 30 dniowego internetu dzwoniąc pod 1155?
Nie mam siły męczyć się z rejestracją na stronie, której w ogóle nie rozumiem - bez sensu!
Wcale nie jest łatwo - wszystko robię na czuja bo strona tylko po niemiecku...Diese Funktion ist derzeit aus technischen Gründen nicht verfügbar. Bitte versuchen Sie es zu einem späteren Zeitpunkt erneut. Vielen Dank für Ihr Verständnis!
Czy może mi ktokolwiek inny korzystający z AldiTalk podać nową procedurę aktywacji 30 dniowego internetu dzwoniąc pod 1155?
Nie mam siły męczyć się z rejestracją na stronie, której w ogóle nie rozumiem - bez sensu!
- kris68
- Stały użytkownik forum
caleb59 to znaczy :
Moze sa chwilowe problemy i nie mozesz tego uruchomic z ich winy?
.Ta funkcja jest obecnie niedostępna z przyczyn technicznych. Spróbuj ponownie w późniejszym terminie. Dziękuję za zrozumienie!
Moze sa chwilowe problemy i nie mozesz tego uruchomic z ich winy?
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
- kris68
- Stały użytkownik forum
No to naprawde ciezko cos poradzic jezeli nie siedzi sie tam i do tego nie bezposrednio. Mozna sprobowac z Polski da sie zarejestrować - sprawdzalem - i w miedzyczasie korzystac z google tlumacza. Podejrzewam ze jest to do zrobienia ale to juz musisz sam albo brat bo nikt nie jest wrozka i nie wie - chyba ze ktos tez siedzi w Niemczech i ma ta sama siec i siedzi na forum - wtedy mogłby pomóc.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Ja "tam" siedze, i w zasadzie juz poradzilem - aktywacje przez internet.
Nie pomagam na PW.
-
- Stały użytkownik forum
Czyli jak zadzwonie pod 1155 i wcisne klawisz 1 i 6 to zostanie aktywowany pakiet na
30 dni 5gb za 14,99euro? Czy w jaki sposób?
I drugie pytanie czy jezeli na koncie mam 15 euro i bez zadnego pakietu internetowego to cvzy moge zalogowac sie na stronce aldika i po przez neta zalozyc ten pakiet internetowy? Ale czy nie bedzie mi wtedy bralo kasy jak wejjde w neta bez pakietu?
30 dni 5gb za 14,99euro? Czy w jaki sposób?
I drugie pytanie czy jezeli na koncie mam 15 euro i bez zadnego pakietu internetowego to cvzy moge zalogowac sie na stronce aldika i po przez neta zalozyc ten pakiet internetowy? Ale czy nie bedzie mi wtedy bralo kasy jak wejjde w neta bez pakietu?
-
Osobiście testowane:dzwonimy na 1155 potem wciskamy kolejno z kilkusekundowymi odstępami:8>1>3>4>1 czekamy na sms do kiedy mamy aktywny internet.Specjalnie się zalogowałem na forum bo widzę ,że są problemy. Fajnie ,że mogłem pomóc.
-
- Stały użytkownik forum
Ok dzięki za pomoc.
-
mam małyproblem kupiłem w aldi pakiet startowy za 12.99 doładowałem za 5 euro aktywowałem ale pakiet na 24 godziny i nie wiem jak aktywować inne pakiety nie wiem ilke mam na koncie bo pokazuje ze mam 3.02 prosze o pomoć co dalej bo minęła doba a internet cały czas mam więc chyba bedzie pobierał całyn czas na pakiet 24 godz jak to zmienićkey pisze:Wchodzac na www.alditalk.de mozesz sie zalogowac i przez net aktywowac pakiet.
[ Komentarz dodany przez: YaHooo: 2012-10-19, 21:33 ]
<a href="http://www.bez-kabli.pl/viewtopic.php?p=59341#59341">Panie i Panowie tniemy cytaty!</a>
Ostatnio zmieniony 2012-10-19, 20:33 przez alumax, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- *Mistrz bezprzewodowy*
Musisz zmienic APN na internet.eplus.de. Reszte zalatwisz dzwoniac na 1155.
Nie pomagam na PW.