ZTE MF821
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
ZTE MF821
Witam, chciałbym was zapytać czy na tym modemie jest możliwość wymuszenia korzystania z sieci HSPA+ zamiast HSDPA? Pytam ponieważ mam w pobliżu 2 nadajniki,kiedyś na innym urządzeniu łapałem ten z HSPA+,teraz tylko ten na którym jest HSDPA.Pozdrawiam.
- jakubd
- Stary wyga bezprzewodowy
Re: ZTE MF821
1. HSPA (i HSPA+ też) składa się z HSUPA i HSDPA. To jak samochód, który jeżeli działa (HSPA) to może jechać do przodu (HSDPA) i do tyłu (HSUPA).
2. Nadajnik możesz wymusić zwykle tylko za pomocą anteny kierunkowej.
2. Nadajnik możesz wymusić zwykle tylko za pomocą anteny kierunkowej.
-
- Początkujący użytkownik forum
Re: ZTE MF821
@jakbud Nie podważam tego co Piszesz ale w sofcie do modemu tak jest że są wyświetlane statusy standardu 3G / HSDPA / HSPA+ a nawet gdzieś widziałem HSPA++(nie u mnie).
Korzystając z TNI zauważyłem że w zależności o BTSa albo nawet sektora standardy są różne ale dla tego samego konkretnego zawsze takie same tzn. z 3G budzi się do HSDPA albo HSPA+ wiec w tym przypadku jest gradacja.
Myślę że tutaj lekarstwem byłoby wymuszanie nośnej ale dla ZTE osobiście znaleźć nie mogę.
Korzystając z TNI zauważyłem że w zależności o BTSa albo nawet sektora standardy są różne ale dla tego samego konkretnego zawsze takie same tzn. z 3G budzi się do HSDPA albo HSPA+ wiec w tym przypadku jest gradacja.
Myślę że tutaj lekarstwem byłoby wymuszanie nośnej ale dla ZTE osobiście znaleźć nie mogę.