Witam,
Mam play online, na razie na kartę w celach testowych. Mieszkam w miejscowości Bukowina w woj. pomorskim. Do najbliższego nadajnika UMTS 900 Play mam w lini prostej 9km ( w Sierakowicach). W domu zasięg 1-2 kreski bez anteny w wybranych miejscach więc postanowiłem zakupić antenę atk20. Po zakupie ,,wycelować,, chciałem w ów najbliższy nadajnik i aby go zlokalizować zainstalowałem programik top net info. Otóż okazało się, że łapie 3 inne nadajniki, których zidentyfikować nie potrafię gdyż nie ma ich w bazie bts search. Są to: lac 42 cid 4239, lac 42 41477, lac 42 cid 4536 natomiast nadajnik play w sierakowicach ma w/g str. bts search: lac 41721, cid 4241. Czy robię ,,coś,, źle czy baza może jest nieaktualna ? Zmierzam do tego, że chciałbym trafić w najbliższy nadajnik tym samy złapać najlepszy i najbardziej stabilny zasięg....
Problem ze identyfikacja nadajnika
Moderator: Moderatorzy
-
- Początkujący użytkownik forum
-
- Mistrz bezprzewodowy
Re: Problem ze identyfikacja nadajnika
Najwyraźniej nikt ich jeszcze nie zgłosił do bazy BTSearchjosef0602 pisze:Otóż okazało się, że łapie 3 inne nadajniki, których zidentyfikować nie potrafię gdyż nie ma ich w bazie bts search. Są to: lac 42 cid 4239, lac 42 41477, lac 42 cid 4536
Na odwrót!natomiast nadajnik play w sierakowicach ma w/g str. bts search: lac 41721, cid 4241.
w mapie BTSearch przełącz sobie filtr na "Bieżący wykaz pozwoleń radiowych" i prawdopodobnie zobaczysz te swoje nadajniki.Czy robię ,,coś,, źle czy baza może jest nieaktualna ? Zmierzam do tego, że chciałbym trafić w najbliższy nadajnik tym samy złapać najlepszy i najbardziej stabilny zasięg....
Jeśli je zidentyfikujesz, to nie zapomni ich zgłosić do bazy BTSearch!
Krzysztof